BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,12
HABER /  GÜNCEL

Rüzgar Çetin davasında flaş gelişme! 2 cümle edip...

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin’in tutuklanmasına neden olan, bir polis memurunun şehit düştüğü trafik kazasına ilişkin davada ilginç bir gelişme yaşandı.

Abone ol

Ünlü yönetmen Sinan Çetin'in işletmeci oğlu Rüzgar Çetin, Beşiktaş'ta lüks marka aracıyla, karşı yönden gelen polis aracıyla çarpışmış, araçtan fırlayan polis memuru İsmet Fatih Alagöz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayda polis memuru Emre Tetik ise ağır yaralanmış, vücudunda kırıklar meydana gelmişti. Kaza esnasında alkollü olduğu öğrenilen Çetin, olayın ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İddianamede Rüzgar Çetin'in 0.90 promil alkollü olduğu ifade edilirken, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçlarından 3 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkan Rüzgar Çetin, "Çok üzgünüm. Geçmişi değiştirmem mümkün değil. Tek isteğim ailesinin beni affetmesi" demişti. Çetin'in tahliye talebi de reddedilmişti.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ

Geçtiğimiz günlerde yaralı polis Emre Tetik, dava dosyasına sunduğu iki cümlelik dilekçe ile şikâyetinden vazgeçti. Tetik dilekçesinde "İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2016/61 esas sayılı dosyasında sanık Rüzgar Çetin hakkındaki şikâyetimizden ve davaya katılma talebimizden feragat ediyoruz. Şikâyetimizin ve davaya katılma talebimizin feragatı doğrultusunda gereğinin yapılmasını arz ederiz" ifadelerine yer verdi.