BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Yargıtay ve Devlet Bahçeli'den son dakika MHP kararı

Yargıtay, MHP'nin olağanüstü kurultay kararını onayladı. Son dakika haberlerine göre, Devlet Bahçeli muhaliflere resti çekti partiyi seçimli olağanüstü kurultaya götürüyor

Abone ol

YARGITAY. 18. Hukuk Dairesi MHP'de olağanüstü kongre kararı veren Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını oy birliğiyle onayladı. Son dakika haberlerine göre, Yargıtay'ın kararının ardından Devlet Bahçeli seçimli kongre kararı aldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yargıtay'ın kararının ardından kurmaylarını genel merkeze çağırdı.

BAHÇELİ KURULTAY KARARI ALDI

Devlet Bahçeli, MHP'yi 26 Haziran veya 30 Temmuz'da seçimli kurultay yapılmasına karar verdi. Devlet Bahçeli, kurultayda muhaliflere karşı aday olacağını bildirdi.

MHPKARARLA İLGİLİ FLAŞ AÇIKLAMA

MHP Genel Merkezi'nden gelen ilk açıklamada "Hukuk yolu henüz bitmedi" denilmişti.. Yargıtay'ın MHP kongresiyle ilgili verdiği kararın ardından parti genel merkezinde Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bir açıklama yaptı.

Semih Yalçın şunları söyledi:

"Yargıtay yani temyiz mahkemesi, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin vermiş olduğu, MHP'nin olağanüstü kongreye gitmesiyle ilgili kararı onaylamıştır. Başlangıçtan beri hitap ettiğimiz ve sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli'nin sıklıkla söylediği gibi, MHP yargı kararlarına saygılıdır. Aynen Yargıtay'ın verdiği bu kararı da parti olarak saygıyla karşıladığımızı evvel emirde ifade etmek isterim. Bu karar sonrasında tüzüğümüzün 63. maddesinin genel başkanımıza verdiği yetkiye dayanarak, sayın genel başkanımız biraz evvel bir karar almak suretiyle, 26 Haziran veya 10 Temmuz tarihlerinde olağanüstü ama seçimli kurultaya götürme kararı almıştır. Bunun için salon da kiralanmıştır."

FLAŞMUHALİFLERDEN İLK AÇIKLAMA

Meral Akşener’in avukatı Uğur Tarhan “Bilindiği gibi beş buçuk aydır bir hukuk mücadelesi veriyorduk. Yargıtay bu kararıyla davamızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koydu. Ortada hakkını savunan bir irade vardı. Biz 548 delege adına verdiğimiz bu hukuk mücadelesinden haklı olarak çıkmaktan mutluyuz. Onları mahçup etmedik. Hamdediyoruz, şükrediyoruz. Memleketimize, partimize devletimize hayırlı uğurlu olsun. Kongrede ülkücü irade kararını verecektir” diye konuştu.

Sinan Oğan'dan ilk açıklama geldi. Sinan Oğan, "Hayırlı uğurlu olsun. Yargıda bu süreci geciktirmeye dönük MHP Genel Merkezi'nin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır. En kısa sürede önce tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz ardından da genel başkanlık seçimini yapacağız. Makul bir süreye ihtiyacımız var. 3 hafta gibi bir süreye ihtiyaç var. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Son kararı çağrı heyeti verecek." dedi

KARARYARGITAY OY BİRLİĞİYLE KARAR VERDİ

MHP GENEL BAŞKAN ADAYLARI

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Devlet Bahçeli.

MHP YARGI SÜRECİ

-Parti içi muhalefet, 543 delegeden imza toplayarak tüzük kurultayı yapılması için başvurdu. MHP Genel Merkezi ise kurultayın 2018 yılında yapılacağını ilan etti.

-Bunun üzerine muhalifler Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme de MHP'yi kurultaya götürecek 3 kişilik bir çağrı heyetinin görevlendirilmesine hükmetti.

-MHP Genel Merkezi ise Tosya ve Gemerek Asliye Hukuk Mahkemeleri'nden ihtiyati tedbir kararı çıkarttı.

-Muhalifler Tosya kararına itiraz edip bu kararı kaldırttı. Gemerek kararına itiraz ise sonuçlanmadı. Bu itirazın sonucu için Yargıtay kararı beklenmeye başlandı.

-Süreç devam ederken 25. İcra Müdürlüğü "Gemerek kararı geçerli" dedi. Muhalifler ise Ankara 2. İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 25. İcra Müdürlüğü'nün kararına itiraz etti. Mahkeme itirazı kabul etti.

-Bu kararın hemen ardından Gemerek Mahkemesi yeniden tedbir kararı aldı.

-Muhalifler 15 Mayıs'ta kurultayın yapılacağı otelin önünde gitti. Ancak Ankara Valiliği kurultayın yapılamayacağını belirterek toplanan muhaliflere izin vermedi.