BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,24
HABER /  DÜNYA

Rusya'yı sarsan cinayetin görüntüleri

Rusya'da onbinleri sokağa döken cinayetin görüntüleri ortaya çıktı. Uzaktan çekilen görüntülerde, Rus liderin öldürülme anı var.

Abone ol
Rusya'da muhalifleri ayağa kaldıran Boris Nemtsov cinayetinin görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kameraları tarafından kaydedilen görüntüler TVC televizyonunda yayınlandı. Bir hayli uzaktan çekildiği görülen görüntülerde, muhkemel katillerin uzun süre köprüde beklemiş olabileceklerini gösteriyor.

Nemtsov’un Kremlin’in yanı başında yer alan Bolşoy Moskvorotski Köprüsü’nde vurulma anı görüntülerde yer alıyor. Çok düşük çözünürlükte ve uzaktan çekilen görüntüde Nemtsov, köprüde bekleyen biri tarafından Cuma günü Moskova saati ile 23.31’de vuruluyor. 
 
Saldırı Nemtsov ve birlikte yürüdüğü kız arkadaşı Anna Duritskaya’nın bir kar küreme aracının arkasında kaldığı sırada gerçekleşiyor. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs sonrasında hızla koşarak bekleyen araca binip olay yerinden uzaklaşıyor. Cinayet sonrası bölgeden bazı vatandaşların geçtiği de görülüyor.
 
cinayet.20150301202227.jpg
 
RUSYA'YI AYAĞA KALDIRAN CİNAYET

Bu arada cinayet Rusya'daki muhalefeti de kızdırdı. Rusya'yı ayağa kaldıran cinayetin ardından onbinlerce kişi sokakaklara döküldü. 

Moskova'da toplanan kalabalık eski başbakan yardımcısının öldürüldüğü köprüye yürüyor. AFP en az 10 bin kişinin yürüşe katıldığını bildirdi.
 
ON BİNLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin, suikastın Rusya’da siyasi durumu istikrarsız hale getirmek için işlenmiş bir provokasyon olabileceğini söyledi. Katilin olayı önceden planladığı üzerinde duruluyor.
 
Saldırıda kullanılan aracın ise daha önce açıklandığı üzere beyaz değil, gri olduğu kaydedildi.
 
Saldırıda Rus yapımı Makarov model tabanca kullanıldığı ve 8 kez ateş edildiği tespit edildi. Kurşunlardan dördü Nemtsov’a isabet etti ve olay yerinde hayatını kaybetti.