BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.439,52
HABER /  EKONOMİ

Rus turistler bu yıl rekor kırabilir!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2014'ün rakamlarından örnek verdi bu yıl Antalya'ya gelmeyi düşünen Rus turist sayısının şimdiden o sayıları geride bıraktığını söyledi.

Abone ol

Geçtiğimiz yıl Türkiye- Rusya arasında yaşanan kriz nedeniyle yüzleri bir türlü gülmeyen Antalyalı turizmciler bu yıl ön rezervasyonlarla sevindi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2017'nin ilk aylarında yapılan rezervasyonların 2014'ü geride bıraktığını söyleyerek, "Rekor kırarsak şaşırmayın" diye konuştu.

Özel bir televizyon kanalında Antalya turizmi ile ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu sezon için turizmci ve esnafın yüzünü güldürecek veriler paylaştı. 

"ORGAN NAKLİNDE BİR NUMARAYIZ"

Antalya’nın sağlık turizminde de Türkiye’de önemli bir şehir olduğunu kaydeden Karaloğlu, Antalya'nın organ naklinde Türkiye'nin bir numaralı şehri olduğunu söyleyerek, sadece yerli değil yurt dışından da çok sayıda kişinin sağlık hizmetini bu şehirden aldığını söyledi.

REKOR YAŞARSAK ŞAŞIRMAYIN

Turizmin ön rezervasyon döneminde olunduğunu aktaran Vali Karaloğlu, kayıtlara bakıldığında Rusya’yla çok iyi bir sezon geçireceklerini söyledi. En iyi sezon olarak gösterilen 2014 yılındaki sayıların şimdiden geçtiğini belirten Karaloğlu, "Rusya'dan gelen turist sayısında rekor yaşarsak şaşırmayın" diye konuştu.

ALMANYA RAKAMLARI RUSYA KADAR İYİ DEĞİL

Son olarak Almanya’nın Berlin kentinde önemli bir turizm fuarı olduğunu aktaran Karaloğlu, Rusya dışında Almanya ön rezervazyonlarında düşüş olduğunu hatırlattı. Karaloğlu, "Almanya'daki fuarda Antalya turizm sektörü güçlü bir şekilde bulunacak. Bizim Rusya ile birlikte en güçlü pazarımız Almanya. Almanya’da bir miktar geçtiğimiz yıl düşüşler oldu. Bu sene de Rusya kadar pozitif şeyler söyleyemiyoruz. Ama son dönemde Hollanda ile ilgili iyi rakamlar geliyor. Geçen seneye göre iyi rakamlar var, Almanya’da bir miktar sıkıntı var gibi gözüyor. Bu fuardan sonra orayla ilgili sorunu da çözmeyi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.