BIST 9.734
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Şanlıurfa karıştı! Polis müdahale etti çok sayıda gözaltı var!

ŞANLIURFA'da yasağa rağmen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle yürümek isteyen ve uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa polis müdahale etti. Polis, 21 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Polis, 21 kişiyi gözaltına aldı.KESK önderliğinde çeşitli kadın STK'lar ile siyasi parti temsilcileri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yürüyüş yapmak istedi.

Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Sağlık Emekçiler Sendikası önünde toplanan aralarında HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan’ın da bulunduğu grup Topçu Meydanı'na yürümek istedi.

GRUPTA BULUNANLAR POLİSLE KAVGA ETTİ

Ancak, alanda önlem alan polisler, Şanlıurfa Valiliği'nin bir süre önce aldığı kararla her türlü etkinlik ve yürüyüşün yasaklandığını hatırlattı. Grupta bulunanlar ısrarı üzerine tartışma çıktı.

POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Polisle tartışmaya giren ve yürümekte ısrar edenlere, yapılan uyarıların ardından biber gazı ile müdahale yapıldı. Polisin müdahalesi ardından yürümekte ısrarcı olan 21 kişi gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DİLEK ÖCALAN'DAN POLİSE: UTANIN!

HDP milletvekili Dilek Öcalan, "Utanın, dünya kadınlar günü kutlanıyor utanın. Kadınları bu şekilde darp edip gözaltına alıyorsunuz. Yaptığınızla gurur duyun, devlet kadınları gözaltına alıyor" diye bağırarak polise tepki gösterdi.