BIST 9.757
DOLAR 32,57
EURO 35,03
ALTIN 2.456,65
HABER /  EKONOMİ

Reza Zarrab'ın koleksiyonu ne oldu?

İşadamı Reza Zarrab operasyondan birkaç gün önce düzenlenen bir müzayedede aldıklarıyla konuşulmuştu.

Abone ol

Yolsuzluk soruşturmalarıyla en çok konuşulan isimlerden biri olan işadamı Reza Zarrab, operasyondan birkaç gün önce düzenlenen bir müzayedede aldıklarıyla konuşulmuştu. Geçtiğimiz hafta ise müzayede evinin, hem parasını hem de el konulan sanat eserlerini alamadığı gündemdeydi.

Ancak Dünya Gazetesi'nin haberine göre, söz konusu müzayede evi Antik AŞ’den konuyla ilgili bir açıklama geldi. Antik AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Olgaç Artam, “Haber doğru değil. Tablolar eser sahiplerine ait ve Antik AŞ’de. Bundan sonra, ya bir alttaki alıcıya teklif edilecek ya da gelecek müzayedede satışa sunulacak” dedi. 

Satışın resmi olarak gerçekleşmediğini söyleyen Artam, “Müzayededen sonra 7 iş günü içinde ödeme gelmediği için satış gerçekleşmedi. Tablolar şu an eser sahiplerine ait ve Antik AŞ’dedir” bilgisini verdi. Eserlerin satışa tekrar çıkabileceğini kaydeden Artam, sürecin bundan sonra eser sahiplerinin vereceği karar doğrultusunda ilerleyeceğini ifade etti. 

20 milyon liralık koleksiyon 

Yaklaşık iki hafta önce başlayan yolsuzluk soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan işadamı Reza Zarrab’ın aldığı sanat eserleri çok konuşulmuştu. Zarrab’ın son dönemde aldığı eserlerin değerinin yaklaşık 20 milyon lirayı bulduğu belirtiliyor. Antik AŞ’nin düzenlediği açık artırmada, Zarrab, 1 milyon 50 bin liraya Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ adlı tabloyu, 250 bin lira değerinde yıldız porselen tabağı, 380 bin lira değerinde porselen buhurdan satın almıştı.