BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Referandum sonuçları MHP'yi nasıl etkiler 2019'da Akşener...

'Evet' veya'Hayır' sonuçlarına göre MHP'nin durumu ne olacak? MHP tabanı Bahçeli ve kadrosunu dinleyip 'evet' mi diyecek 'hayır' mı? Bahçeli, referandumdan güçlenerek mi çıkacak?

Abone ol

Referandum sonuçları MHP için kritik öneme sahip. Referandumdan 'evet' çıkarsa MHP'den ihraç edilen muhalifler için yolun sonu görünmüş olacak. Referandumdan 'hayır' çıkarsa Devlet Bahçeli için yeniden muhalif hareketin hedefi haline gelecek. 

Öte yandan kulislerde konuşulan bir diğer ihtimal ise referandumdan 'evet' çıkarsa Meral Akşener'in 2019'da Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde.

Referandum sonrası MHP'yi bekleyen siyasi tabloya ilişkin muhalifler ve genel merkezin beklentileri tamamen farklı. Partinin Grup Başkanvekili Erkan Akçay'a göre sonuç net:

"Referandumdan sonra MHP kesinlikle TBMM'de ve büyük ihtimalle de hükümette olacak. Liderimiz görevinin başındadır ve devam edecek. 18 Mart'taki kongremizde de inşallah liderliğini devam ettirecek."

MHP LİDERLERİNİN DEĞİŞİMİ KAÇINILMAZ OLABİLİR

Ancak taban Bahçeli'nin aksine oy kullanır ve 'Hayır' oylarında bir patlama görülürse MHP'de liderlik değişimi kaçınılmaz olabilir.

AKŞENER DE OĞAN DA KOLTUĞA TALİP

Bu noktada görüşlerini BBC Türkçe'ye açıklayan Meral Akşener de Sinan Oğan da MHP liderliğine aday olduklarını bir kez daha açıkladılar.

Peki ya hukuken seçimli kurultaya gidilemezse? Merkez sağda yeni bir partinin kurulması söz konusu olabilir mi?

Her iki isim de bunu ihtimal dışı bırakmıyor. Akşener, yola beraber çıktığı arkadaşlarını kesinlikle yarı yolda bırakmayacağını söylüyor.

Meral Akşener Cumhurbaşkanı adayı olacak mı

AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLUR MU?

Öte yandan ya referandum sonucu 'Evet' olursa? Meral Akşener o zaman 2019 cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı aday olmayı düşünür mü?

Akşener, şu anda bu ihtimali değerlendirmek istemediğini söylüyor:

"Önemli olan 'Hayır'ı çıkarmaktır. Ben bu masanın üzerine her şeyimi koydum. Ben hayırcıyım. Bana neye mal olursa olsun ben 'Hayır' için çalışıyorum. Benim için 'Evet' üzerinde yorum yapılabilir bir sonuç değil şu anda.

Ajandamda ne bir parti kurmak var ne de MHP genel başkanlığı için taş döşemek. Benim ajandamın tümü ve her şeyim şurada, tamamı 'Hayır' için."

MHP referandum anket sonuçları taban ne diyor?