BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  GÜNCEL

Redhack soruşturmasında sürpriz adım

Redhack sözcüsü gruptan ayrılarak muhbirlik yaptığını itiraf etmesinin ardından sürpriz bir gözaltı daha gerçekleşti.

Abone ol
Polis Redhack soruşturmasını genişletiyor! Daha önce kendisini Redhack sözcüsü olarak tanıtan ve polis muhbiri olduğunu söyleyen kullanıcının ihbarı bu kez Tunay Ş. adlı bir kişinin gözaltına alınmasına neden oldu. 
 
Terörle Mücadele Kanunu’nun 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen RedHack soruşturmasında süpriz bir gözaltı olduğu ortaya çıktı. Kızıl Hackerlar Platformu üyesi olduğu ve RedHack ile ilişkide olduğu iddiasıyla Tunay Ş. isimli bir kişi İstanbul’da gözaltına alındı. Öğle saatlerinde Ankara’ya getirilen Tunay Ş. soruşturma savcısı Hüseyin Şahin’e ifade verdi.
 
MUHBİR İHBAR ETMİŞ
 
Birkaç gün önce RedHack'in sözcüsü olarak kabul edilen ve @RedHackHaber isimli Twitter hesabını kullanan kişi “sözcü” konumunu kendi çıkarı için kullandığını ve polis muhbirliği yaptığını itiraf ederek kamuoyundan özür dilemişti. Bunun üzerine RedHack de söz konusu kişiyle olan tüm irtibatın kesildiği belirtilerek bu tür şahıslara itibar edilmemesi yönünde tweet atmıştı. Gözaltına alınan Tunay Ş.’yi bu kişinin ihbar ettiği ortaya çıktı.
 
"BEN SÖZCÜ DEĞİLİM"
 
Kamu kurumlarını hacklemekle suçlanan Tunay Ş.’nin Kızıl Hackerlar Platformu üyesi olduğunu kabul ettiğini ancak herhangi bir kurumu hacklemediğini söylediği öğrenildi. Tunay Ş.'nin ifadesinde, “Daha önce internetteki çocuk pornocularını emniyete ihbar edip yakalatıyorduk. İnternet üzerinde bulunan Kızıl Hackerlar birliği üzerinden faaliyet yürütmekteyim. Amacımız internet üzerinden olaylara tepki olması niyetiyle ve kendi siyasal görüşümüz doğrultusunda protesto etmektir. Bu platform 2012 yılında faaliyete geçti. RedHack ise 1997 yılından itibaren faaliyet göstermektedir. RedHack sözcüsü değilim. İnternette çıkan haberler bana ait değildir. Reyhanlı patlaması sonrası yayınlanan belgeler ile Bolu 2. Dağ Komando Komutanlığında görevli personele ait belgelerden herkes gibi kamuoyuna açıklandıktan sonra haberim oldu. Kimin yayınladığını bilmiyorum. Bu eylemlerle ilgim yoktur” dediği belirtildi.
 
 
Tunay Ş. ifadesinin savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.