BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.413,17
HABER /  EKONOMİ

Kart düzenlemesi tatilcileri vuracak!

BDDK'nın kredi kartlarına getirdiği taksitlendirme sınırı tatilcileri de üzeceğe benziyor.

Abone ol
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun tatil harcalamalarına getirdiği kredi kartı sınırlaması tatil sektörünü de etkileyecek. Keşfet Turizm Genel Müdürü Murat Çeviker, 1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak taksitlendirme sınırı öncesi tatilcilerin erken rezervasyon imkanlarını değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin online tatil danışmanı Keşfet Turizm, erken rezervasyon için kolları sıvadı. Yarıyıl tatili öncesi birbirinden avantajlı tatil fırsatları sunan Keşfet Turizm, BDDK'nın kredi kartı düzenlemesi için de tatilcileri uyardı.

"KUR DALGALANMASI İÇ TURİZMİ ETKİLEYECEK"

Keşfet Turizm Genel Müdürü Murat Çeviker, BDDK'nın kredi kartı düzenlemesinin tatil harcamalarına ister istemez belli bir kısıtlama getireceğini söyledi. 1 Şubat öncesi yapılacak rezervasyonlarda hala uzun taksitlendirme döneminin geçerli olduğunu anlatan Çeviker, özellikle yarıyıl tatili için bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini söyledi.

Döviz kurlarındaki dalgalanmanın turizmciyi, iç piyasaya yönlendireceğini de söyleyen Çeviker, özellikle Akdeniz ve Ege'de çok çazip fırsatların bulunduğunu anlattı.