BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Uzaydan atlayış başlıyor - Canlı

Avusturyalı Felix Baumgartner, bugün öğlen saatlerinde 36 bin metreden bedenini dünyaya bırakacak. Bu atlayışı canlı olarak İNTERNETHABER.COM'da izleyebilirsiniz...

Abone ol

İNTERNETHABER - Red Bull ve NASA’nın ortak organizasyonuyla daha önce 21 bin 800 metre yükseklikten paraşütle atlayan Felix Baumgartner, ses hızını aşmak istedi ancak olmadı. Dünyadan uzaya atlayış, komuta merkezinin talimatıyla iptal edildi.

Serbest düşüşte 587 km hız yapan sporcu, yeni denemesinde serbest düşüşte ses hızını geçen ilk insan olmayı planladı ancak olmadı.

*Doktorlara göre, bu tarihe geçecek atlayış ölümle sonuçlanacatı...

CANLI OLARAK İZLEYİN! (Not: Aşağıdaki video player canlı görüntüyü vermektedir)

Avusturyalı 43 yaşındaki paraşüt sporcusu Felix Baumgartner, geçen Mart ayında 50 metre uzunluğunda bir helyum balonunun taşıdığı kapsülle yerden 21 bin 800 metre yükseklikten atlayarak saatte 587 km hıza ulaştı.

NEREDEYSE DONUYORDU

Baumgartner, bu atlayışla sıvıların, kanın buharlaştığı ve insan hayatının tehlikeye girdiği, sıcaklığın sıfırın altında 60 santigrat dereceye yaklaştığı, 19 bin metre civarlarındaki Armstrong kapsul.jpgSınırı’nı geçmişti. Atlayıştan sonra Baumgartner, ellerini kımıldatamadığını ve soğukla mücadele etmenin çok zor olduğunu belirterek,
-“Hala çok heyecanlıyım, olup bitenleri kelimelerle anlatamam. Bir süre geçtikten sonra paraşütü açmak istediğimde, daha 15 bin metre yükseklikte olduğumu fark ettim” demişti.