BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.433,66
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan konuştu Arınç şaştı kaldı

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'in sözlerine destek veren Arınç, Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları sonrası yalnız kaldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Herkesin konuştuğu isme en net sözlerle destek çıkan isimdi Arınç. Ancak üç siyasi parti lideri ortak tavır alınca Arınç bir başına kaldı.

Erdoğan grup toplantısında hedefteki bürokratı eleştirirken Arınç, öylece kala kaldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

"Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, gündemin en süt sırasına tırmandı. Ankara bugün onu konuştu, grup toplantılarında konuşan MHP ve CHP liderleri tepkiliydi. Olay yaratan sözlere Başbakan Erdoğan da katılmadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında Güven'in sözlerine isim vermeden cevap verdi:

"AĞLAMADIK AĞLAMAYIZ"

"Şunu çok açık net söylüyorum. Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadeleler esnasında ölen terörist için de ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüorum. Bu bizim insani ve vicdani görevimizdir. Bunu böyle bileceğiz. Bunu böyle bilmeye de mecburuz. Biz kalkıp bazı şeylerle birilerini memnun etmek için bazı ifadeleri kullanamayız. Yerimizi iyi bileceğiiz. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Herkes kendi görevini yapacak. "

"DEĞERLİ BULUYORUM"

Bu cümleler sonrası kameralar bir ara Arınç'a çevrildi. Arınç o esnada donuk, düşünceli ve şaşırmış bir yüz ifadesiyle Erdoğan'ı dinliyordu.

Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yapan Arınç, polis müdürüne destek çıkmış ve "Emniyet Müdürü'nün bu düşüncelerini ve önümüzdeki çalışma dönemine ait neler yapabileceğini söyleyen, bizim de paylaştığımız bu gazetecilerle yaptığı toplantıdaki ifadelerini çok değerli buluyorum" diye konuşmuştu.