BIST 8.879
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.240,14
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ramazan'da kongre Davutoğlu gidiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Beştepe'deki kritik buluşmasından kongre kararı çıktı. İddialara göre Ramazan'dan önce kongre yapılacak ve Davutoğlu bu kongrede veda edecek.

Abone ol

Siyasete bomba gibi düşen AK Parti'deki kongre kararının ardındaki sır perdesi aralanıyor. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kongrenin Ramazan ayından önce yapılacağını ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu kongrede aday olmayacağını iddia etti.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, CNN Türk kanalında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun kritik görüşmesi hakkında ilk değerlendirmesini yaptı. AK Parti'nin Ramazan ayından önce kongreye gideceğini söyleyen Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ise aday olmayacağını belirtti.

Selvi değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Gelen duyumlara göre Başbakan Ahmet Davutoğlu yarın saat 11:00'da gerçekleşecek MYK toplantısında kongre kararını açıklayacak. Kongrenin Ramazan ayı öncesinde toplanması bekleniyor. Başbakan Ahmetr Davutoğlu ise kongrede aday olmayacak. Bunu kendisi açıklayıncaya kadar bilemeyiz tabii ki ancak bu görüş ayrılığının kongreye gidilmeden çözülemeyeceğinin ortak kararına varılmış" diye konuştu.