BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.425,80
HABER /  DÜNYA

Ölen ilk ABD askeri için IŞİD'e sert misilleme!

DAEŞ karşıtı koalisyon sözcüsü Warren, Irak’ta bir ABD askerinin DAEŞ saldırısında öldürülmesi sonrasında koalisyon güçlerinin verdiği karşılık neticesinde 58 DAEŞ üyesinin öldürüldüğünü belirtti.

Abone ol

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Albay Steve Warren, bir ABD askerinin DAEŞ saldırısında ölmesinin ardından koalisyon güçlerinin verdiği karşılıkta 58 terör örgütü üyesinin öldürüldüğünü bildirdi.

DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Warren, Bağdat’tan video konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilere operasyonlara ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Bir soru üzerine Warren, DAEŞ üyelerinin açtığı ateş sonucu dün ölen ABD askeri Charles Keating’in, peşmerge güçlerine danışmanlık eğitimi veren ABD askerlerinin örgütün saldırısına uğramasın ardından yardıma giden "ani müdahale birimi"nden biri olduğunu belirtti.

Warren, Keating'in keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğüne dair herhangi bir bilgiye sahip olmadıkları ifade etti.

Saldırıda peşmerge güçlerinin de kayıplar verdiğini aktaran Warren, olayın ardından koalisyon güçlerinin hemen karşı saldırıda bulunduğunu bildirdi. Warren, "Koalisyon güçleri 11 insanlı ve 2 insansız hava araçlarıyla 31 hava saldırısı yaparak karşılık verdi. Hava unsurları 20 düşman aracını, bomba taşıyan iki kamyonu, üç havan sistemini, bir buldozer ve 58 DAEŞ teröristini imha etti." diye konuştu.

Warren, DAEŞ'in en az 125 militanla saldırdığına ancak peşmergenin bölgenin kontrolünü yeniden elde ettiğine dikkati çekti.

Irak ve Suriye'deki misyonlarının, örgütle savaşan güçlere danışmanlık ve yardım sağlamak olduğuna işaret eden Warren, Amerikan askerlerinin muharebeye girişmeyeceğini ifade etti.

Warren, Irak'ta şu ana kadar 22 bin Iraklı güvenlik kuvvetini eğittiklerini kaydetti.