BIST 9.901
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.459,62
HABER /  GÜNCEL

Putin'den geri dönüş olmadı!

RUSYA ile Türkiye arasında kriz yeniden tırmanıyor. Rus uçağının düşürülmesi sonrası ise Rusya Devlet Başkanı Putin, Erdoğan'ın görüşme talebine karşılık vermediği ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk jetlerinin Rus uçağını düşürmesi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşme talebine olumlu yanıt alamadığını açıkladı. 

Rusya'ya ait Su-34 tipi askeri uçak dün Türk hava sahasını ihlal etti. İhlalin ardından Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerde tansiyon yeniden yükselmeye başladı. 

Rus uçağının sınır ihlaline ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları iki ülke arasında yaşanan diplomatik krizi de gözler önüne serdi. Erdoğan Şili ziyareti öncesi Putin'le görüşmek için defalarda talepte bulunduğunu ancak geri dönüş alamadığını açıkladı.

PUTİN'DEN DÖNÜŞ OLMADI

Erdoğan, Putin'le görüşme talebine ilişkin şunları söyledi:

"Bu arada da ben Dışişleri Müsteşarımıza, 'Rusya tarafıyla görüşün, Sayın Putin ile bizzat görüşmek isterim' demişimdir. O andan bu ana kadar henüz, kendisine ilettiklerini, fakat oradan bir dönüş olmadığını bizim büyükelçiliğimiz buraya bildirmiştir."

ERDOĞAN PUTİN'LE GÖRÜŞMENİN YOLLARINI ARIYOR

Öte yandan, Rusya Duma Uluslararası Komitesi Başkan Yardımcısı Leonid Kalaşnikov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus lider Vladimir Putin ile görüşmenin yollarını aradığını, bunun için de Rus hava kuvvetlerinin Türk hava sahasını ihlal ettiği gibi tüm imkanları kullanmaya çalıştığını iddia etti.

Kalaşnikov Rus haber ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, "Görünen o ki, Erdoğan hiçbir şekilde Putin ile görüşme amacına ulaşamıyor. Bu yüzden de her türlü imkanı kullanıyor. Türkler ne söylerse söylesin onların iyi niyetine artık kimse inanmaz. Görüşmek için önceden açıklamalar yapmak vatandaşlarımızı öldürdükten sonra çok safça" ifadelerini kullandı.

Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanı Rus Su-34 uçağının Türkiye hava savunma sahasını ihlal ettiğini bildirmiş fakat Rusya Savunma Bakanlığı bunu yalanlamıştı.