BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Sur'dan acı haber! 4 Asker yaralı 1 asker şehit!

Sur'da PKK’lı teröristlerle çıkan çatışma ve patlamalarda bir asker şehit oldu, dört asker yaralandı.

Abone ol

DİYARBAKIR’ın Sur İlçesi’nde bugün güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışma ve patlamalarda bir asker şehit oldu, dört asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerlerden biri yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’nin 11 mahallesinde sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçleri hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlarını sürdürüyor.

Dün geceden beri zaman zaman şiddetlenen çatışmaların devam ettiği ilçede, teröristlerin tuzakladığı patlayıcıların infilak etmesi ve çıkan çatışmalarda 5 asker yaralandı.

Yaralı askerler ambulanslarla Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

PKK’lı teröristlerin keskin nişancı tüfeği ile yaraladığı askerlerden biri kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

"CİZRE'DE 9, SUR'DA 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Genelkurmay Başkanlığından, dün Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 7 teröristin etkisiz hale getirildiği, iki ilçede etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısının 627'ye yükseldiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde "önemli yurt içi olaylar" başlığı altında dünkü faaliyetlere ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 terörist etkisiz hale getirildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 483'e ulaştı.

7 el yapımı patlayıcının imha edildiği operasyonda bir kalaşnikof, 23 kalaşnikof fişeği, 2 av tüfeği, 20 av tüfeği fişeği, bir gaz bombası ve 2 roketatar mühimmatı ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi, 37 el yapımı patlayıcı imha edildi. İlçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 144'e yükseldi.