BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Profesör fakültede ıslık çalınca

Akdenİz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde ilginç şeyler oluyor. Profesör ıslıkla türkü çaldı ortalık karıştı,

Abone ol

İktisat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Karaüzüm hakkında, koridorda yürürken 'Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi? Sen bu işin sonunu düşünmedin mi?' nakaratlı Halimem türküsünü ıslıkla çaldığı için soruşturma açıldı.

Akdenİz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) 15 yıldır görev yapan Prof. Dr. Orhan Karaüzüm hakkında yeni rektör döneminde açılan soruşturma sayısı, son açılanla birlikte dörde yükseldi.

Daha önce bir öğretim üyesini darp ettiği gerekçesiyle ceza alan ve toplantılara katılmadığı için iki kez disiplin soruşturması geçiren Karaüzüm, bu kez 'ıslık çalmak' suçunu işledi.

İddiaya göre Karaüzüm koridorda elinde çay bardağı ile dolaşırken 'Kiraz Aldım Dikmen'den Halimem' isimli meşhur Bolu türküsünün 'Alçaklara kar yağıyor düşünmedin mi? Sen bu işin sonunu düşünmedin mi?' nakaratının melodisini ıslıkla çalıyordu. Fakülte içinde ıslık çalarak uygunsuz davranışlarda bulunmakla suçlanan Karaüzüm, ''Genelde ıslıkla bir sürü şarkı söylerim ama soruşturmaya konu olan parçayı hatırlamıyorum'' dedi.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Şafak ise, 'Soruşturma, bölüm başkanına meydan okuduğu gerekçesiyle açıldı. Kendisi bölüm başkanına, 'Sen bana
karışamazsın' demekte, fakülte koridorlarında son derece seviyesiz şekilde ıslık çalmakta, parmak şıkırdatmakta. Bunlar işin son noktası. Bu kişinin üniversite içindeki hareketleri üniversite ortamına yakışmayan hareketlerdir' dedi.