BIST 10.012
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.425,68
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Yeni çıkan kitaplar

Baharın habercisi Mart ayı birbirinden iddialı kitaplarla geldi. İşte bunlardan gözümüze çarpanlar

Abone ol

Aşk
Elif Şafak
Konusu:
Hayatlarımızın durgun gölünü dalgalandıran taş misali, yüzleşmek zorunda olduğumuz sıkıntılar, acılar... ve aşkın peşinde kat etmek zorunda olduğumuz zorlu yollar, ödediğimiz bedeller...Aşk... kitap içinde bir kitap, hayatın anlamı peşinde bir aşk macerası...Aşk... Elif Şafak'tan arayışa, gerçeğe ve keşfetmeye dair bir roman.



En Son Yürekler Ölür
Canan Tan
Konusu:
Bu kez yazar, aşk'ın yanı sıra organ nakli konusuna da dokundurmuş kalemini. Yaşamla ölümün kıyasıya savaştığı yol ayrımında geçen çarpıcı bir öykü. Yanı başımızda yaşanıyormuşçasına gerçek...


Kuantum Yaşam Mucizesi İçin 5 Adım
Natalie Reid
Konusu: Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adımda Natalie Reid size istediğiniz hayatı yaratabilmek için, bu muazzam bilimin sihrini nasıl çözebileceğinizi ve kuantumu günlük hayatınızda nasıl uygulayabileceğinizi tüm açıklığı ile gözlerinizin önüne seriyor. Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım; bilinçaltımızın maruz kaldığı her bilgiyi ve gözlemi yaşanmış olarak kaydetmesi ve kabul etmesi sonucu hayatımızda kontrolümüz dışında gelişen birçok olayı irdeliyor.


Kurban
S. J. Bolton
Konusu:
Doğarsın, Yaşarsın, Ölürler
Tüylerinizi Diken Diken Edecek, Soluk Soluğa Okuyacağınız, Kanınızı Donduracak Kadar Korkunç, Anrenalin Ve Gerilim Dolu Bir Efsane Ve Gerçek



Mevlana Işığında Düşünce Yönetimi
Oğuz Saygın
Konusu:
Düşünce Yönetimi, iletişimi mükemmelleştiren metotları ve bilinçaltını etkileyen teknikleri ile güçlü, sağlıklı, mutlu ve başarılı olmanın yollarını anlatan bir sistemdir. Düşünce Yönetimi'ni MEVLANA'nın engin düşünceleri, etkili sözleri, insana çok şey anlatan öyküleri ve anlamlı şiirleri ile zenginleştirdik.


Finans Krizi Mi, Mali Kriz Mi? - Besim Tibuk
Cem Küçük
Konusu:
Türk siyasi hayatında kendisine özel sayfa açılacak insanlardan biridir Besim Tibuk. İş hayatında elde ettiği büyük başarılardan sonra aynı ivmeyi siyasette de elde etmeye çalıştı. Öne sürdüğü sıra dışı fikirler, ekonomiye getirdiği tanımlar, hiç kimseye benzemeyen bakış açısı Tibuk'u halk arasında çok meşhur hale getirdi.


Gelecek 100 Yıl - 21. Yüzyıl Öngörüleri
Patrick Dixon
Konusu:
Yazar Patrick Dixon içinde bulunduğumuz üçüncü bin yılın ilk yüzyılında hayatımızda oluşabilecek bütün ayrıntıları, öngörüleri ve değerlendirmelerini bu eserinde bilimsel olarak gözler önüne seriyor; 21. yüzyılda iş hayatınızın geleceği, aile ve kişisel yaşamınızda size başarıya ulaştıracak tüyoları sunuyor


Kış İkindisinin Evinde
Kürşat Başar
Konusu:
Geç gelen baharla, kışı hatırlayan bir ben varım. Artık durgunluk son buluyor, mutluluk başlıyor, dolaplarının içine yazılar yazıyorlar, kalpler çiziyorlar, bir ok kalbi delip geçiyor –aşk böyle bir şey mi? –temiz giysilerini giyiyor, saçlarını tarıyorlar, bir yıl sonra nerede buluşacaklarını, az sonra –kaçınılmaz bir biçimde gülünç olacak bir veda töreninden sonra- buradan çıkıp gittiklerinde neler yapacaklarını kararlaştırıyorlar.


Derbesiye Günleri
Hamit Can
Konusu:
Doğu'daki birçok sınır belde ve kasabanın bir bütün iken Misak-i Milli sınırlarının çizilmesiyle birlikte yaşanan bölünmüşlüğün acısına dikkat çeken Can, kitabında sınır bayramlaşmalarına da geniş yer veriyor.


Nietzsche Ve Babaannem
Mustafa Ulusoy
Konusu:
Nietzsche ve babaannem, aynı gezegenin misafiri ollar. İkisi de, bir anne ve babadan dünyaya geldiler. Aynı donanımlara sahiptiler. Ne Nietzsche'nin fazlası vardı, ne babaannemin eksiği. İkisinin de bir karar vermesi gerekiyordu. Tercih etmedikleri bir dünyada, yaşamlarını sonsuza dek etkileyecek bir 'tercih'te bulunmalıydılar. İşte o karar aşamasında yolları birbirinden ayrıldı. Aynı gezegenin iki yolcusu, iki ayrı yöne gitti.


Pazarlamanın ve İletişimin Yeni Kuralları
David Scott
Konusu:
David Meerman Scott çoksatan listelerinde en üst sıralarda olan bu kitabında size pazarlamanın ve iletişimin yeni kurallarını sunarken alıcılara doğrudan ulaşmak için basın bültenleri, bloglar, pod yayını, viral pazarlama ve online medyadan nasıl faydalanılacağını da ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.


Mutfaktaki Yaban - Anadolu'nun Yenen Otları
Tijen İnaltong
Konusu:
Mutfaktaki Yaban'da her otun ayrıntılı tanıtımından, nasıl yetiştirilebileceği ve kullanılabileceği konusunda ipuçları veren metinlerden önce hikâyelerini okuyacaksınız. Bu hikâyeler, etrafımızda gördüğümüz, çoğu zaman farkına bile varmadığımız otların, yetiştirdiğimiz veya doğadan topladığımız aromatik bitkilerin birilerinin, bizlerin hayatında nasıl bir önem taşıdığını anlatıyor.

Tudor - Kral Güçlüydü Kraliçe Hırslı
Elizabeth Massie
Konusu:
Kral Güçlüydü Kraliçe Hırslı, büyük bir kitap, aynı zamanda da çok tatmin edici bir roman. Kutsal ve inandırıcı bir hikayeyi anlatıyor: Yalnız bir adam aşkını, vicdanını ve ülkesindeki tüm insanların inancını altı yılda nasıl öldürdü? Üstelik hepsi de gerçek!


Yalancı Tanıklar Kahvesi
Vedat Türkali
Konusu:
Vedat Türkali, 5 yıl aradan sonra yazdığı bu romanında Türkiye'nin 70'li yıllarına ayna tutuyor. Üniversiteli, sol görüşlü bir gencin gözünden Türk siyasi tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinin geniş bir panoramasını çizerken, barınamadığı bir toplum içinde yolunu çizemeyen Muhsin'in tutkulu aşkını da zor günlerin öyküsüne katıyor.


Türk'ün Soy Ağacı
Ebu'l Gazi Bahadır Han
Konusu:
Bu eser Türklerin menşeine dair bir eserdir. Çingiz Han sülalesinden Havarezmli Arab Muhammed Han oğlu Ebu'l-Gazi Bahadır Han tarafından H.1074/M.1664 tarihinde yazılmıştır.