BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKKya uyuşturucudan suçüstü

Terör örgütüne uyuşturucu darbesi. Yüklü miktarda esrar ve eroin ele geçirildi.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen 3 ayrı operasyonda, terör örgütü PKK'ya ait olduğu tespit edilen 947 kilogram kubar esrar ile 86 kilo 505 gram eroin ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, kent merkezi ve ilçelerinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik çalışmalarını sürdüren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Van'ın Başkale ilçesinin Ekecek köyünde terör örgütü PKK'ya ait uyuşturucu bulunduğu yönünde duyum aldı.

Ekiplerin 3 Eylül Pazartesi günü düzenlediği operasyonda, köyün merasına serili, terör örgütü PKK üyesi ''Mahir'' kod adlı H.K'ye ait olduğu belirlenen ve terör örgütüne gelir sağlamak amacıyla hazırlanan 947 kilogram kubar esrar bulundu. Ekipler, dün de Van merkezdeki Hacıbekir Mahallesi ve Van-Hakkari kara yolundaki polis kontrol noktasında 2 ayrı operasyon gerçekleştirdi.

E.T. yönetimindeki plakası öğrenilemeyen otomobili Hacıbekir Mahallesi'nde durduran polisler, otomobilin akaryakıt deposuna gizlenmiş 62 kilo 340 gram saf eroin ele geçirdi. Bu arada, Başkale'den Van'a uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı yönünde duyum alan narkotik timleri, Z.D. yönetimindeki otomobili Van-Hakkari kara yolundaki polis kontrol noktasında durdurdu.

Aracın bagajında yapılan aramada, torbada 24 kilo 165 gram eroin bulundu. Z.D. ile E.T'nin gözaltına alındığı, terör örgütü PKK üyesi ''Mahir'' kod adlı H.K'nin arandığı belirtildi. Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin 3 ayrı operasyonda büyük bir başarıya imza attığını belirtti.

Terör örgütü PKK'nın her zaman uyuşturucudan nemalandığının bilindiğini söyleyen Kesmez, şöyle konuştu: ''Terör örgütü PKK'nın uyuşturucudan, kaçakçılıktan nemalandığı bilinir ve duyulur. Zaman zaman terör örgütünün uyuşturucuyla irtibatı olduğu tespit edilir.

Bu bağlamda Başkale'de ele geçirilen esrar maddesinin terör örgütü PKK üyesine ait olduğu tespit edilmiştir ve bu kişi aranmaktadır. Böylece ispat edilen bir olayda, PKK'nın da bizzat bu işte parmağının olduğu ortaya çıkmıştır. Uyuşturucunun yakalanmasında büyük çaba sarf eden personelime teşekkür ederim.''