BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Baydemir Erdoğana yazacak

Baydemir, kentin sorunlarını Erdoğan'a yazılı olarak verecek.

Abone ol

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, amacının hizmet üreterek kentin ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Kendisine yönelik bir sataşma ve haksız eleştiri olduğunu iddia eden Baydemir, yaptığı açıklamayla eleştirilere yanıt hakkını kullandığını savundu.

Baydemir; "Ağustos 2005 yılında Başbakan’a, Diyarbakır’ın, bölgemizin ekonomik ve sosyal olarak yaşamış olduğu problem alanları ile ana kent belediyemizin yerel yönetim hizmetini yürütürken karşılaşmış olduğu güçlükleri, kimi yerlerde negatif ayrımcılık olarak tanımlanabilecek uygulamaları yazılı bir rapor halinde kendilerine rapor halinde taktim ettim.

Ancak görünen o ki Sayın Başbakanımız, ya raporu okumamışlar ya da danışmanları okumayıp kendilerine durumu rapor etmemişler ya da kendileri durumu biliyor. Buna rağmen ’hayır’ diyor.

Rapor halen elimizde mevcut duruyor. Kamuoyuna da bu rapor çeşitli zamanlarda sunuldu. 2005 yılından bu yana daha değişik gelişmeler de oldu. Çevre Bakanlığı’nda şu anda katı atık projemiz durmaktadır. Katı atığın modern olarak ayrıştırılması ve geri dönüşümü tesisi Diyarbakır açısından büyük bir aciliyetin de ifadesidir."

Diyarbakır’ın kaderini değiştireceğine inandığı 5 projelerinin Başbakanlığa sunulduğunu anlatan Baydemir, DEDAŞ’ın ödenek yokluğu nedeniyle Gazi Caddesi Projesi’nin bir yıldır geciktiğini ve ödenek yokluğunu anlayamadığını söyledi.

Baydemir, konuları güncelleştirdiğini ve raporla birlikte Başbakan Erdoğan’a sunacağını ifade ederek, Diyarbakır’ın 10 milletvekiline de bu konuları yazılı bir belge olarak ileteceğini bildirdi.

Baydemir, "Bu kentin hizmet için, ekonomik ve sosyal kalkınması için herkesin birlikte çalışma sorunu ve sorumluluğu var. Sayın Başbakan, Sayın Bakan bütün belediyelere eşit mesafede durmak durumundadır. Bu demokratik tahammülün gereğidir" dedi.

Baydemir, amacının tartışmayı derinleştirmek olmadığını, birlikte çalışma kültürünü yaşama geçirmeyi amaçladığını söyledi.