BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar Kerkük'e Türkiye'yi savaşa sokmak için mi sokuldu?

Irak Ordusu'nun, Peşmerge'yi Kerkük'ten çıkardığı gün birden bire PKK'lılar ortaya çıkmış, zırhlı araçlara PKK paçavrası asıp köşe başlarını tutmuştu. İşte o görüntülerle ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi...

Abone ol

PEŞMERGE'nin Kerkük'ten çıkarıldığı gün, Peşmergeye ait zırhlı araçlar ve ağır silahlarla birden bire ortaya çıkan PKK'lılar bazı köşe başlarını tutmuş ve şehir içinde PKK paçavraları asılı zırhlı araçlarla gövde gösterisi yapmıştı. İşte o görüntülerin Türkiye'yi savaşın içine çekmek için bir tuzak olduğu iddia edildi.

Kuzey Irak Parlamentosu’nun Türkmen kökenli üyesi Aydın Maruf, Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek'e o görüntüler ve PKK-Irak-Barzani üçgeniyle ilgili ciddi iddialarda bulundu. 

BAĞDAT 4 BİN PKK'LIYA MAAŞ ÖDEDİ

Maruf, IŞİD’in Sincar’dan geri alınması ve sonrasında yaşanan süreçte,  Bağdat yönetiminin "IŞİD’le savaştığı ve bölgeyi koruduğu" için 4 bin PKK’lıya maaş ödediğini iddia etti.

KERKÜK GÖRÜNTÜLERİ MİZANSEN MİYDİ?

Kerkük'ten peşmerge çekilirken, PKK’lı bir grubun PKK sembollerini çıkarıp, köşe başlarını tutup, sonra da bir köprü üzerindeki görüntülerini hatırlatıp, “Çatışma ne kadar sürdü? PKK’lılar ne oldu? 500 PKK’lı Kerkük’e neden geldi, neden çekildi? Bütün bunlar mizansen miydi” sorusuna Maruf tereddütsüz “Evet” yanıtını verdi.

BAĞDAT VE İRAN'IN TÜRKİYE'YE TUZAĞIYDI

Deniz Zeyrek bu sözler üzerine şöyle yazdı: "Eğer öyle ise Türkiye’ye büyük bir tuzak kurulduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’yi Kerkük’e sokmanın en kolay yolu, PKK’yı Kerkük’e sokmaktı. Bağdat, daha doğrusu, arkasındaki kurmay akıl İran, bu planı hayata geçirmişti."

TÜRKİYE TUZAĞA DÜŞMEDİ

Ankara, normal şartlarda PKK’lıların o görüntüsüyle bile harekete geçebilirdi. Ancak yapmadı. Bunun nedeni, Bağdat’ın niyetinin kısa sürede anlaşılmasıydı. İstihbaratın sağladığı bilgiler, Dışişleri ve Genelkurmay’da yapılan analiz, Bağdat’ın Türkiye’yi kuzeyden harekete geçmesini engelledi. Böylece, Ibadi yönetimi Kuzey Irak’ta 1970’ten beri geçerli olan otonom bölgeyi köşeye sıkıştırma daha fazla bölgeyi geri alma hedefine ulaşamadı.