BIST 9.583
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.476,64
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

AK Parti'nin kilit isminden üç başkana mesaj

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, belediye başkanları ile yaşanan istifa krizini değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, istifası istenen belediye başkanları için “Gelirken niye ben demeyenler giderken de niye ben demesinler” dedi.

AK Parti’nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı baba ocağı Rize’deki yayla evinde Milliyet yazarı Abdullah Karakuş'a konuştu.

"Belediye başkanlarının istifa tartışmaları sürüyor? İstifa etmek istemiyorlar mı? Bu süreç nasıl aşılacak?" sorusuna Yazıcı şu yanıtı verdi:

SİYASETİN DİNAMOSU PARTİDİR
"Biz çok dinamik bir partiyiz. Türk siyasi hayatında yer aldığımız 14 Ağustos 2001 tarihinden bu yana teşkilatlarımıza büyük önem veririz. Bizim teşkilat anlayışımız içerisinde siyasetin dinamosu partidir. Parti varsa siz belediye başkanısınız, parti varsa belediye meclis üyesisiniz, il genel meclisi üyesisiniz, parti varsa milletvekilisiniz, parti varsa çoğunluğu elde edersiniz, hükümet kurarsınız, Başbakanınız olur, bakanlar kurulunuz olur hatta parti varsa, parti güçlüyse Cumhurbaşkanı seçersiniz. Ve bunun arkasında durursunuz. Dolayısıyla parti önemlidir. Teşkilat önemlidir. Teşkilat başkanlığı olsun, belediye başkanlığı olsun, milletvekilliği, bakanlık olsun bunlar geçici pozisyonlardır, geçici görevlerdir. Nihayetinde bu süreçleri şekillendiren partidir. Dolayısıyla parti daha güçlü olmak, özellikle 2019 seçimlerine daha güçlü girebilmek için bu yapılarda siyaset icabı yapılması gerekli değişim ve dönüşümü yapma hakkına sahiptir. Bunun belki pratiği olmamış, şimdi pratiği yapıyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımız gelirken nasıl kendilerinden daha ehil olanlar varsa, ki mutlaka vardır, niye onlar değil ben oldum dememişlerse şimdi ‘Niye ben, başkaları değil’ dememeleri gerekir. Biz siyasetimizi gönüllü yapıyoruz. Hiç birimizi AK Partiye kimse zorla getirmiş değil. Bu bir meziyettir.

SORUNLAR AŞILIR
Bütün belediye başkanlarımız, istifa edenler, etmeyenler hepsi için geçerli. AK Parti kadrosu içerisine girip birlikte siyaset yapmaya karar veren insanlar aynı zamanda hak ve özgürlüklerini kendi rızasıyla sınırlayan adam demektir. Dolayısıyla bulundukları yerde istediklerini yapamazlar. Belki de çok temel bazı hak ve özgürlüklerini bile bu alan içerisinde kullanmak zorundadır. Bunu peşinen kabul ederek gelmişiz. Bakanlar değişiyor. Meclis güvenoyu vermiş. Bakan değişince hiç ‘Biz güvenoyu verdik sen niye değişiyorsun’ diyen var mı? Arkadaşlarımız kendi özelleri itibariyle içselleştirmekte zorluk çekseler bile partinin buradaki kararlı duruşunu da dikkate almak suretiyle sorun üretmeden bu sürecin aşılmasına katkı vermeleri gerekir. Kriz beklemiyorum, bu sorunlar aşılır.