BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,05
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar 2013'e hazırlanıyor!

Son dönemlerde ağır kayıplar veren PKK'nın 2013 için kanlı plan hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı

Abone ol

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in ortaya çıkan telsiz konuşmalarında PKK'nın eylemlerine son verme niyetinde olmadığı ortaya çıktı.

İşte eli kanlı terör örgütünün hain planları...

Bahoz Erdal'ın telsiz konuşması kış üstlenmesine çekilen PKK'nın planını deşifre etti."Diyarbakır'da 30-40 polis öldürmediniz" diyen Erdal, baharda yapılacak saldırılar için hazırlanılması talimatını veriyor

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı son hava ve kara operasyonlarında ağır kayıplar veren PKK terör örgütü bahar dönemi için saldırı ve eylem hazırlıklarına başladı. Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in telsiz konuşmalarına yansıyan bilgilerde PKK'nın bahar aylarına odaklandığı tespit edildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre PKK'nın Kandil'deki elebaşı Murat Karayılan'ın gündemlerinde silah bırakmanın bulunmadığının açıklaması üzerine bir çıkış da Fehman Hüseyin'den geldi. Hüseyin'in örgütün Andok kod adlı sözde eyalet sorumlusuna 22 Kasım'da telsizle verdiği talimatlar, PKK'nın eylemlere son verme niyetinde olmadığını ortaya koydu.

ÖRGÜTÜN YENİ PLANI

Konuşmalara göre terör örgütü, her sene olduğu gibi bu sene de kışı atlattıktan sonra eylemlerini arttırmayı planlıyor. Fehman Hüseyin son dönemde güvenlik güçlerinin öldürülememesinden yakınıyor. Güvenlik güçlerinin yaptığı saldırıların ardından misilleme yapılamamasını eleştiren Hüseyin teröristlerin yeni eylemler yapmasını emretti.

Fehman Hüseyin, grupların eylemsellik düzeyinin yüksek olmasını ve örgüt mensuplarının Karadeniz'e kadar gitmesini istedi. Bu talimat telsiz görüşmelerine şöyle yansıdı: "14 Temmuz'dan sonra misilleme yapmadınız. Polisleri öldürmediniz. Amed'in (Diyarbakır) ortasında otuz kırk polis ölseydi olurdu ama yapamadınız."

Talimatta geçen ifadeler, örgütün her sene olduğu gibi bu sene de kışın eksikliklerini tamamlayıp bahar başlarında eylem yapmayı planladığını gösteriyor. Fehman Hüseyin, örgüt mensuplarının kışın eksikliklerini gözden geçirmelerini ve bunları tamamlamalarını istedi.

ÇOK PASİF KALDINIZ EKSİKLİKLERİ GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKİYOR

Fehman Hüseyin'in telsiz kodu olan Rojhat ile örgütün sözde bölge sorumlusu Andok arasında geçen konuşmalar kayıtlara şöyle yansıdı:

Rojhat: Eksiklikler var; hem bu konuda hem genel düzeyde hem de alan olarak eksiklikler var. Bunları kışın gözden geçirmek gerekiyor. Bazı alanlar hiçbir şey yapamadılar, çok pasif kaldılar; yani bunların hepsini toplu olarak ele aldığımız vakit çok atıl bir durum olduğu görülüyor. Esas iş ile ilgilenmek yerine diğer işlerle ilgilenmeler oldu, bu noktalarda da biraz üzerinde durulması gerekiyor.

Andok: Tamam arkadaş.
Rojhat: Şimdiden arkadaşların olaylara bakış açıları konusunda bunları diyebiliriz, kışın zaten arkadaşları takip edersiniz ama arkadaşların kendileri de yoğunlaşmaları gerekiyor tamam mı?

Andok: Tamam arkadaş.
Rojhat: Dikkat edin pozisyona göre gerekirse değerlendirme yaparsınız.

Andok: Tamam arkadaş. Anladım.
Rojhat: 14 Temmuz'dan sonra misilleme yapmadınız. Polisleri öldürmediniz.

Andok: Doğrudur ama biraz geç oldu şayet biraz erken olsaydı biz belki
Rojhat: Amed'in ortasında otuz kırk polis ölseydi olurdu ama yapamadınız.

Andok: Doğrudur arkadaş.
Rojhat: Artık baharda belki bir şey olabilir ha.
Andok: Artık 14 Temmuz 2013'e kaldı.