BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu iş ilanlarına sakın kanmayın!

Eve ek getirmek isteyen ev hanımları dolandırıcıların yeni hedefi oldu

Abone ol

İnternetteki her ilana güvenmeyin. Dolandırıcıların yeni hedefi şimdi de ev hahımları... Evde nikah şekeri ilanı verip sonrasından malzemeler için depozito isteyen kişiler ortadan kayboldu.  Olan ise ilana kanan ev hanımlarına oldu.

Eve ek getirmek isteyen ev hanımları dolandırıcıların yeni hedefi oldu. sikayetvar.com’a gelen şikayetlere göre; internete evde nikah şekeri yapımı adı altında ilan veren dolandırıcılar ilana başvuranlara malzeme göndermek için para istediler ve sonrasında ortadan kayboldular.

DEPOZİTO YOLLAMAYIN

Benzer şikayette bulunan ev hanımları yaşadıkları mağduriyetleri şöyle anlattılar:

“İnternet üzerinden verilen sahte iş ilanları birçok ev hanımını mağdur etti. İnternette gördüğümüz ilan sonrası verilen iletişim numaralarını aradık. Bize arkadaşlarımızı da yönlendirmemizi istediler. Ek gelir olacağından çevremizdeki ev hanımları ile başvurduk. Nereden bilelim bir tuzağın içine girdiğimizi.Telefon numarasına yanıt veren kişiler işin verilebilmesi için belirli malzemelerin yollanması gerektiğini söylediler ve bizden belirli bir depozito istediler.

BİR DAHA TELEFONA ULAŞAMADIK

Depozitoyu yollamamızın ardından bir daha telefon numaralarına ulaşamadık. Bu nedenle evde iş yapmak istiyorum diyorsanız çok dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle de sizden depozito ya da peşinat isteyen kişilere karşı daha dikkatli davranmanız şart. Cep telefonu numarasına güvenerek kimseye ödeme yapmayınız ve sadece iş tesliminde peşin olarak ödeme yapan firma ya da şahıslarla çalışmaya dikkat edin.”