BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  GÜNCEL

PKK'lı teröristler Şırnak'ta köşeye sıkıştı

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 22 terörist daha etkisiz hale getirildi. Teröristlere sürekli teslim ol çağrıları yapılırken, örgütün kazdığı tüneller havadan görüntülendi.

Abone ol

ŞIRNAK'ta terör örgütüne yönelik operasyonlarda sona yaklaşıldı. Düzenlenen son operasyonda, örgüte ait çok sayıda silah, mühimmat ve tıbbi malzeme ele geçirilirken, teröristler tarafından oluşturulan barikatlar da havadan görüntülendi.

Operasyonda dün çok sayıda silah, mühimmat, tıbbi malzeme ele geçirildi, metrelerce uzunlukta tüneller tespit edildiTerör örgütü PKK mensuplarına yönelik Şırnak'ta sürdürülen operasyon tamamlanma aşamasına gelirken, dar bir alanda çembere alınan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

22 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Son 48 saatte 22 PKK'lının etkisiz hale getirildiği operasyonda dün örgütün sözde Dicle Mahallesi sorumlusu Erdal K. ölü ele geçirildi, bir evde 16 havan mermisi bulundu. Yeni mahallede teröristler tarafından oluşturulan barikatlar da havadan görüntülendi.

YÜZDE 97'Sİ TAMAMLANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının katılımıyla düzenlenen operasyonunun yüzde 97'si tamamlanırken, Bahçelievler ve İsmetpaşa mahallelerinde çembere alınan PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.

7 MAHALLEDE TAMAMLANDI

Kent merkezinde 77 gündür süren operasyonda, Dicle, Cumhuriyet, Yeşilyurt, Gazipaşa, Gündoğdu, Vakıfkent ve Yeni mahalle teröristlerden tamamen arındırıldı. Kentte az sayıda teröristin kaldığını ifade eden güvenlik kaynakları, operasyon timlerinin bölgeyi çembere aldığı bilgisini verdi.

TESLİM OL ÇAĞRILARI YAPILIYOR

Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 468'e yükselirken, güvenlik güçleri teröristlere zırhlı araçlarla "teslim ol" çağrısında bulunuyor.

4 BİN EV ARANDI, BİN 369 EL YAPIMI PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Özellikle el yapımı patlayıcılara karşı dikkatli olan operasyon timleri, bugüne kadar 4 bin ev aramasını tamamladı, tamamı el yapımı patlayıcılarla tuzaklanan 217 barikatı kaldırdı, 39 çukuru kapattı, bin 369 el yapımı patlayıcıyı imha etti.

Teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda önlemler artırıldı.