BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK ile ilişkisi olan memurlar inceleniyor

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sadece öğretmenlerin değil kamuda PKK ile ilişkisi olan tüm memurların incelendiğini söyledi. Müezzinoğlu bu isimlerle ilgili 15 ya da 1 ay içerisinde karar verileceğini söyledi.

Abone ol

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, PKK eylemlerine yataklık yapan memurların incelendiğini söyledi. Önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içerisinde PKK ile ilişiği olan ve destek verenler için karar verileceğini açıklayan Müezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan 785 kişinin ihraç edildiğini, 180 kişinin ise açığa alındıktan sonra göreve iade edildiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, görevden almalarla ilgili güçlü bir irade gösterdiklerini ve kararların yeni

Önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek

 mağduriyetler oluşturmamasına dikkat ettiklerini söyledi. Müezzinoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Bu anlamda 'Ben mağdurum' diyen herkesin başımızın üzerinde yeri var. Mağduriyetinde haklıysa devlet ve milletin bu yaşadığı süreç adına o da bir gazi gibi, şehit yakını gibi kısa süreli bir mağduriyet yaşamış olur. 'Devletime, milletime, vatanıma helal olsun' der ve yine görevinin başına geçer. Cumhurbaşkanımızın talimatı, 'Hak edeni cezalandırırken, bir mağduriyet oluşmasına asla müsaade etmemeliyiz. Titiz davranmalıyız. Bu hızlı kararlarda ola ki bazı mağduriyetler varsa onların da hak ve hukukunu korumalıyız'. Bütün bakanlıklarda geri dönüş taleplerini zaten alıyoruz. Bu incelemeleri hızla yaparak, hiçbir mağduriyet yaşanmaması gayreti içinde olacağız.

"ByLOCK KULLANAN 180 BİN KİŞİ VAR"

ByLock sistemiyle darbe eyleminin iletişimi içinde olan yaklaşık 180 bin kişiden bahsediliyor. Takdir edersiniz ki henüz daha 2 ay olmadı. Binlerle ifade edilen kişinin analizini yapabilmek, bir taraftan da hızlı karar vermek gerekiyor. Burada minimum da olsa mağduriyet olabilme ihtimalini söylüyoruz ve görüyoruz. 'Bu ihtimal devam etsin' bakışımız yok. Kim elini vicdanına koyup 'Ben mağdurum' diyorsa bizim vicdanımız onlara açık.

"KAMUDA DURMA ŞANSI OLMAYACAK"

Kamuda,Güneydoğu'daki PKK eylemlerine yataklık yapan kim varsa bu süreçte onlar da inceleniyor. Devlet ve millet adına kamu görevi üstlenen ve tavrı, devlet ve milletten yana olmayanların kamuda durma şansı olmayacak. Bu anlamda da önümüzdeki 15 gün veya 1 ay içinde PKK ile ilişiği olan, destek veren kim varsa bunlarla ilgili kararlar da gelecek."