BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,61
ALTIN 2.388,18
HABER /  GÜNCEL

Açığa alınan öğretmenler listesi!

Hükümet, terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu belirtilen 11 bin 500 öğretmeni açığa aldı. Açığa alınan öğretmenlerin ortak özelliği sendika üyeliği ve örgütle doğrudan veya dolaylı ilişki içerisinde bulunmaları olarak açıklandı.

Abone ol

PKK ile ilişkisi olduğu iddia edilen 11 bin 500 öğretmen açığa alındı. Bu öğretmenlerin çıkarılacak KHK ile görevlerinden ihraç edileceği belirtiliyor. Listeler FETÖ soruşturmasında olduğu gibi çıkarılacak yeni KHK ile duyurulması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın daha önce yerlerinin değiştirileceğini açıkladığı daha sonra da açığa alınacağı belirtilen PKK ile ilişkisi olduğu belirtilen öğretmenlerle ilgili karar verildi.

1 Eylül tarihli resmi gazete ilamında daha FETÖ sebebiyle 28 bin 163 öğretmen ihraç edilmişti. Açığa alınıp ihraç edilen öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alınıyor. Şimdi de 11 bin 500 öğretmenin PKK'lı olması sebebiyle ihracı gündemde. Açığa alınan isimlerin ihraç kararlarının KHK yani kanun hükmünde kararname ile önümüzdeki günlerde ilan edilmesi bekleniyor.

YILDIRIM KONUŞTU MEB DÜĞMEYE BASTI

Yıldırım'ın terör örgütü PKK ile ilişkisi olduğu belirlenen öğretmenler için de FETÖ'cülere uygulanan prosedürün izleneceğini söylemesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı düğmeye bastı. Bakanlık, Kurban Bayramı tatili öncesi örgütle doğrudan veya dolaylı ilişkisi bulunduğu tespit edilen 11 bin 500 öğretmeni açığa aldı.

ATILMALARI BEKLENİYOR

Örgütle ilişkisi olduğu belirlenerek açığa alınan öğretmen sayısının 14 bini bulacağı kaydedildi. Bu arada Ankara kulislerindeki iddialara göre PKK'lı öğretmenlerle ilgili olarak FETÖ'cülere uygulanan prosedürün aynısı izlenecek ve çıkarılacak KHK ile öğretmenlikten ihraç edilecek.