BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte canlı canlı çatışma anı

Gece yarısı meydana gelen çatışmanın kameralara saniye saniye böyle yansıdı.

Abone ol

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bulunan Karataş Jandarma Karakolu ile Darsinki Tepesi'nde bulunan askeri üs bölgesine ve Hakkari-Çukurca Karayolu üzerinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na eş zamanlı taciz ateşi açıldıSaldırının yapıldığı bölgeler top atışları ve kobra helikopterleri tarafından yoğun bir ateş altına alındı. Meydana gelen şiddetli çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit olurken, 13 terörist öldürüldü.


karakol.20120805100035.jpgHELİKOPTERLER ATEŞ ALTINA ALDI

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesi'ne 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Jandarma Karakolu, 20 Sınır Jandarma Tugay'ına bağlı Darsinki Tepesi'ndeki askeri üs bölgesine ve Hakkari Çukurca Karayolunun 40 kilometrnesinde bulunan Geçimli Jandarma Karakolu'na saat 22.45 sıralarında eş zamanlı taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine askerler anında karşılık verirken, ateş açılan bölgelere yoğun bir operasyon başlatıldı. Top atışlarının yapıldığı bölgeyi, kobra tipi helikopterlerde sürekli ateş altına aldı.

SİLAH VE TOP SESLERİ İLÇE MERKEZİNDEN DUYULDU

Bölgede başlayan operasyonlar devam ederken, İlçeye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karataş Bölgesi'nde bulunan jandarma karakolunun yakınınlarında ise yangın çıktı. Yangına çevrede bulunan kuru otların neden olduğu ve bölgede bulunan ağaçlar yüzünden de büyüdüğü belirtildi. Bölgedeki yoğun silah sesleri ve top atışları ilçe merkezinde de duyuldu.

Çukurca İlçesi'ndeki operasyonlar devam ederken, aynı saatlerde Hakkari kent merkezinde de yoğun bir askeri hareketlilik yaşandı. Fatih Kışlasından ard arda havanan helikopterler Çukurca yönüne doğru giderken, ambulans hareketliliği olduğu da görüldü. Çukurca'da devam eden hareketlilikle ilgili yetkililer henüz bir açıklama yapmadı