BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,76
ALTIN 2.440,10
HABER /  POLİTİKA

Perinçek'in oğlu hükümeti karaladı

Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in oğlu, AK Parti hakkında akıl almaz iddialarda bulundu.

Abone ol

Ergenekon davası tutuklu sanığı İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek, Rusya basınına verdiği röportajda AK Parti ve mütedeyyin kitleler hakkında akıl almaz iddialarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü'nde Araştırma Görevlisi olarak maaş alan Perinçek'in Türkiye aleyhine konuşma yapması dikkat çekti.

Mehmet Perinçek, daha önce de ulusalcıların önde gelen isimleri ile Kızılelma Koalisyonu'nu imza atanlar arasındaydı. Perinçek, gazetelere verdiği röportajda gerekirse silahlı mücadele ederiz demişti.

Aydınlık gazetesinin haberine göre Mehmet Perinçek Nezavisimaya gazetesine verdiği röportajda Türkiye'de ABD ve hükümet karşıtlarının Ergenekon tertibi karşısında tutuklandığını ileri sürdü.

AK Parti'nin bölgede Türkiye'nin çıkarları adına değil ABD'nin Ortadoğu'daki çıkarları adına doğrultusunda hareket ettiğini iddia eden Mehmet Perinçek, Türkiye'deki Bakanlıkların tarikatlar arasında paylaşıldığını ve devlet içinde kadrolaşma yaşandığını söyledi.

Perinçek röportajda daha da ileri giderek Türkiye'de camilerin bile cemaatlere göre bölündüğünü söylemekten çekinmedi.