BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

Kaddafi bir kenti daha dümdüz etti (video)

Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin Misrata'daki bombardımanında 5 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Abone ol

Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin Misrata'daki bombardımanında 5 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı. Grad'larla bombardıman halen devam ediyor.

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı birliklerin Misrata'daki bombardımanında 5 kişinin öldüğü, 20'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

Muhaliflerin sözcüsü Abdül Basset Mezerik, El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, bu sabah Misrata'da büyük bir saldırının olduğunu söyledi. Mezerik, "Kaddafi'nin kuvvetlerinin rastgele saldırısında 5 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı" dedi.

Bir başka muhalif sözcüsü, batıdaki Misrata kentine bu sabah Grad'larla saldırı yapıldığını, bombardımanın hala devam ettiğini söylemişti.

KADDAFİ GÜÇLERİ MİSRATA'YA GRAD FÜZESİ ATIYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin Misrata'daki hedeflere Rus yapımı Grad füzeleri attıkları bildiriliyor.

Bir muhalif sözcüsü, bu sabah Grad'larla saldırı yapıldığını, bombardımanın hala devam ettiğini söyledi.

Bu arada, NATO sözcüsü Oana Lungescu, Afrika Birliği'nin Libya ile ilgili ateşkes önerisini not ettiklerini söyledi. Lungescu, krizin başlamasından beri NATO'nun Afrika Birliği ve diğer bölgesel ve uluslararası kuruluşlarla temas halinde olduğunu belirterek, krize tamamen askeri bir çözüm olamayacağını her zaman söylediklerini bildirdi.

Lungescu, bu çerçevede sorunun çözümü için tüm katkıları memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

KADDAFİ SOKAĞA ÇIKTI

Libya lideri Muammer Kaddafi bugün başkent Trablus'ta bir okulu ziyaret etti.Yayınlanan görüntülerde, öğrencilerin Kaddafi okula girerken batı karşıtı slogan attığı duyuluyor.

LİBYALI MUHALİFLERİN ATEŞKES ŞARTI

Libyalı muhalifler, Muammer Kaddafi güçleri çekilmeden ateşkese yanaşmayacaklarını bildirdi.

Muhaliflerin sözcüsü Şemseddin Abdülmevla, AFP'ye yaptığı açıklamada, ateşkesten önce hükümet birliklerinin sokaktan çekilmeleri ve ifade özgürlüğüne saygı duyulması gerektiğini kaydetti.

Afrika Birliği heyetinin arabuluculuk için Bingazi kentinde beklendiği sırada yapılan açıklamada, sözcü, ''İnsanlar fikirlerini ifade etmek için sokağa gidebilmeli ve askerler de kışlalarına dönmeli. İnsanlar Trablus'ta gösteri yapmakta kendilerini özgür hissederlerse, sanıyorum ki bütün Libya çok kısa bir zamanda özgürleşecektir'' ifadesini kullandı.

Sözcü, Afrika Birliği heyetinin birkaç saat içinde Bingazi'de olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

KADDAFİ YOL HARİTASINI KABUL ETTİ

Afrika Birliği ülkelerinden Güney Afrika, Uganda, Moritanya, Kongo ve Mali'nin liderlerinin, Libya'daki şiddetin sona ermesine yardımcı olmak için oluşturduğu heyete başkanlık eden Zuma, Trablus'ta saatler süren görüşmelerin ardından açıklamada bulundu.

Zuma, ''Kardeş liderle (Kaddafi) görüşmelerimizi tamamladık. Kardeş liderin heyeti, sunduğumuz yol haritasını kabul etti. Ateşkese bir şans vermemiz gerekiyor'' dedi.

Jacob Zuma, Afrika heyetinin, Kaddafi muhalifleriyle görüşmek için Bingazi'ye gideceğini kaydetti.

Afrika Birliği'nin yol haritası, acil ateşkes, insani yardım için kanalların açılması ve muhalifler ile hükümet arasında görüşmeler yapılmasını öngörüyor.