BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özkök'ün Abdullah Öcalan hayali!

Hürriyet gazetesinin eski yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na konuştu...

Abone ol

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök bu kez hayli ilginç bir adrese röportaj verdi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'na konuşan Özkök, Kürt sorunundaki görüşlerinden, Ahmet Kaya'ya kadar çarpıcı açıklamar yaptı.

Özkök'ün ANF'ye verdiği röporajdaki ilginç detaylardan biri de Hürriyet yazarının en büyük hayalinin Abdullah Öcalan'la söyleşi yapmak istemesi oldu. Özkök bu konudaki isteğini daha önce de köşesinde yazmıştı. Hürriyet yazarı röportajda Adalat Bakanlığı'na yaptığı başvuruya red cevabı aldığını belirtti.

Gazetecilik hayatınızda görüşmek istediğiniz veya görüşemediğiniz isimler var mı?

- Evet var; ünlü Fransız düşünür Edgar Morin ile çok görüşmeyi istedim. Ama bir türlü görüşemedim. Bana göre O, Fransa’nın 20 yılda ortaya çıkardığı en büyük düşünürdür. Artık zamanım var, belki bundan sonra görüşebilirim. Bir de Abdullah Öcalan ile söyleyişi yapmak istiyorum. Adalet Bakanlığı’na baş vurdum ama kabul edilmedi.

Hürriyetin logosunda ‘Türkiye Türklerindir’ yazıyor. Neden ?

- Evet, böyle bir soruyu soracağınızı bekliyordum. (Gülerek) Onu ben oraya yazmadım. Orada buldum. Ve onu oradan kimse de kaldıramaz. Kimsenin gücü yetmez. Bence çok önemli de değil. Bırakalım zamanla o anlamsızlaşır. Kendi kendine kalkar. Daha önemli şeyleri konuşmamız lazım. Arkadaşım Ali Cabbar Gözükızıl, o logonun karikatürü çizdi. Dalga geçiyor. ‘Türkiye Türklerindir’ cümlesini Kürtçe yazmış. Sana bunu da söyleyebilirim. Onun dışında sizin de yeşil, sarı, kırmızı sembolleriniz var. Biz karışıyor muyuz. Öyle bir ortam yaratmalıyız ki, Kürtlerin de, Türklerin de içinde bulunduğu bir milli takımı birlikte alkışlamalıyız. Cumhuriyet Bayramı’nı birlikte kutlamalıyız. Newroz’da bizim... Bu ülkenin bir değeri birlikte kutlamalıyız. Askerlerin BDP’li belediye başkanlarını törenlerin dışında tutma zihniyetini de eleştiriyorum. Artık bu manzaralar olmamalı.

AHMET KAYA İÇİN PİŞMANLIĞINI BELİRTTİ

Geçmişe baktığınız zaman keşke yapmasaydım dediğiniz bir şey var mı? Şu manşet veya haber…

- Evet tabi ki. Örneğin Ahmet Kaya olayı. Bugün düşündüğümde keşke yapmasaydım diyorum. Ben Ahmet Kaya’yı seviyorum ve dinliyorum. Şarkıları üzerinde yazılarda yazdım. Ama o manşeti atarken sırf o ‘şerefsiz’ sözünü sık sık söylediği için kullandım. Ama yapmamalıydım...

* Pişman mısınız? Ondan dolayı vicdan azabı çekiyor musunuz?

- Keşke yapmasaydım diyorum. Ama pişman olduğum daha farklı manşet ve haberler yaptım. Örneğin 1988 yılında 3 İranlı öğrencinin olayı vardı. Kıbrıs’a gidiyorlardı Rauf Denktaş’a suikast yapıyorlar diye tutuklandılar. Polis bize haberi böyle geçti bizde öyle manşet attık. Pişmanım… Hatta sonra o çocukların cezaevinde çıkartılması için kendim de çok uğraştım. Diğer taraftan Türkiye’de ‘ben geçmiş süreçte yaşananlar için vicdan azabı çekmiyorum’ diyen bir gazeteci varsa o vicdansızdır. Onun zere kadar vicdanı yoktur.