BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan'ın tek istediğini amcası açıkladı

Özgecan Aslan 'ın ardından onun yaşasaydı neler yapacağını, hayallerini ve beklentilerini anlatan amcası Yaşasın Aslan, Özgecan'ın ardından bilinmeyenleri anlattı.

Abone ol

Yeğeni Özgecan’ı anlatan amca Yaşasın Aslan, liseli çocuklar ‘Öfkemiz büyük, farklı şeyler yapabilirdik’ deyince şu sözlerle cevap verdi: Özgecan’ın onaylamayacağı şeyler yapmayın, barıştan yanaydı

Mersin’de bir hafta önce vahşice katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın, 20 yıllık kısa yaşamını yakınları anlattı. Amca Yaşasın Aslan, Özgecan’ın kendi halinde, şımarıklıktan uzak sevgiyle büyümüş bir çocuk olduğunu anlattı.  

Mersin’in eski şehir merkezinde bulunan Barış Mahallesi’nde dar gelirli ailelerin yaşadığı dar bir sokağa giriyoruz. Sokağın başında Özgecan’ın siyah beyaz çekilmiş bir fotoğrafı ve üzerinde, “ÖzgeCan’ımız gitti. Başka Can’ımız yanmasın. Seni unutmayacağız Özgecan” yazılı bir pankart karşılıyor bizi. Hemen altında ise yan yana kurulmuş taziye çadırları...  

200220150817040480835.jpgÖZGECAN ASLAN SEVGİYLE BÜYÜTÜLDÜ
Aslan ailesine taziyelerini sunmak için gelen yüzlerce insan kapıda sıra olmuş bekliyor; çadırdan bu nedenle güçlükle çıkabiliyoruz. Burada beklerken karşılaştığımız amca Yaşasın Aslan, bize Özgecan’ı anlatıyor. Amca Aslan, “Kendi halinde, hiç şımarıklığı olmayan hep sevilerek büyümüş bir çocuktu. Şirindi, kendini sevdirirdi, sevecendi” diyor. Amca Aslan, Özgecan’ın en büyük hayalinin üniversitede psikoloji okumak olduğunu anlatarak devam ediyor konuşmaya:

“Turizm meslek lisesine girmesi belki de onun için bir hataydı. Çünkü psikoloji okumak en büyük hedefiydi. Ancak o zamanki şartlarda puanı oraya tutuyordu. Çünkü dershaneye gidemiyordu, özel ders imkânları yoktu. Ama orayı okurken psikoloji onun için vazgeçilmez bir tutku haline geldi. ‘Ben buraya girdiğim için bu okulu bitireceğim ama kesinlikle üniversitede psikoloji okuyacağım’ dedi ve öyle de oldu.”

KLASİK MÜZİK HAYRANIYDI
Özgecan her gece yatmadan önce mutlaka Kitap okurdu. Özgecan klasik müzik hayranıydı. Ablası da Adana’da opera-şan bölümünde okuyordu. Özgecan da ablası ile birlikte operalara giderdi. Çok sayıda farklı sanatsal aktiviteye katılmıştı. Yakınları Özgecan’ı şu kelimelerle anlattı:  

“Resmine bakın anlayın. Yüzüne bakınca anlaşılıyor. Bir ortama girdiği zaman, ‘Bu kız kim?’ demeyen kimse görmemişizdir, farklı olduğu hemen hissedilir. Babası her zaman, ‘kızım sen çok özelsin’ derdi. O da, ‘baba ben gerçekten özel miyim?’ diye sorardı. Böyle yetiştirilen bir çocuktu.”

HERKESİ HAYRAN BIRAKAN BABA MEHMET ASLAN NASIL BİRİ?
Türkiye Özgecan Aslan cinayetiyle alim bir babayla tanıştı. Mehmet Aslan vahşi cinayete kurban giden kızının ardından öyle metanetli öyle bilgece durdu ki herkes 'kim bu adam' dedi. Özgecan Aslan'ın amacısı o babayı anlattı;

Şu günlerde düzenli bir iş yapamayan Özgecan’ın babası Mehmet Aslan grafiker; anne Songül Aslan ise bir kargo şirketinden emekli. Anne Songül Aslan, Özgecan üniversiteyi kazandıktan sonra onu okutabilmek için yeniden aynı işte çalışmaya başladı.

Amca Aslan, Özgecan’ın babası ağabeyi Mehmet Aslan’ı da şöyle anlattı:
Özgecan’ın babası çok kitap okuyan biridir. Derinliği olmayan, alt yapısı olmayan insanlar onun bu konuşmasından çok fazla bir şey anlamayabilir. Bizim tek istediğimiz, barış ve sevgi yolundan ayrılmadan, bu kez unutmadan artık bu son olmalı. Hiç boşuna uğraşmayın ben bir baba olarak ağabeyimin yaptığını yapabilir miydim? Hiç sanmıyorum.”

ÖZGECAN ASLAN'IN BABASININ HAYRAN BIRAKAN SÖZLERİ

-"Memleketimizin, hatta dünyanın aslında öncelikle barışa ve sevgiye ihtiyacı var. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkârların günahkârı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun. Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. İnsanların barışta iken teslim olması gerekiyor. Savaş çıktıktan sonra bunun bir kıymeti olmayacak. Teslim olursak içimizdeki bütün güzellikler ortaya çıkacak. Savaşırsak, sonunda nefsimiz kazanacak ve analar, babalar ağlayacak, meleklerin kanatları koparılacak, meleklerin çığlıklarını kimse duymayacak...

BU AYETLER BANA GÖRE ÇOK ÖNEMLİ

Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma’un Suresi’nin, Ali İmran Suresi’nin 103. ayetini ve Asr Suresi’ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Bütün dünyada Şahmaran'ın yavruları kol geziyor. Benim meleğimin kanadını kopardılar, yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum. Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım.”

ÖZGECAN ASLAN'IN BABASI KANAL D EKRANLARINDA İSE ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ;

-Siz hiç mucize gördünüz mü? Ben herkese soruyorum. Her Türk vatandaşına soruyorum. Bir mucizeye şahit olanınız var mı içinizde. Şu anda bir mucize gerçekleşiyor. Onlarca, yüzlerce, binlerce Özgeler, meleklerin kanatları kırıldığı halde biraz önce söylediğim gibi bu olayın bu şekilde gerçekleşmesinin tüm Türkiye'ye maal olmasının elbette bir hikmeti var. Bunun kızımın üzerinde tecelli ettiren, inanıyorum ki aynı zamanda adaletini de tecelli ettirecektir.

"ÖZGE KENDİ ÇOCUKLARIYMIŞ GİBİ KARAR VERSİNLER"

Bunlar olurken kimse müdahil olmadı. Tecelli insanların algı boyutuna girerken. Bizler de öyleydik. Allah'ın adaleti tecelli ettiğinde kimse buna müdahil olmayacak. Buna müdahil olma esnasında, devletlerin hukuk sistemleri vardır. Allah adına bu adaleti hakimler verecektir. Eğer onlar kendi vicdanlarında, Özge'nin kendi çocuklarıymış gibi karar verirlerse, o zaman ben inanacağım ki adaleti yerine getiren, her hakimin her savcının bu işi layıkıyla yerine getirmiş olacağına inanıyorum.

"ÖZGECAN BİR MASALDI, BİR VARMIŞ BİR YOKMUŞ"
 
Canlı yayında son sözü söyleyen baba mehmet Aslan’ın şu sözleri ise ekran başındakileri gözyaşlarına boğdu:
 
“Masallarla büyüdük. Bir varmış, bir yokmuş. Bir Özge varmış, bir Özge yokmuş. Sevgi geldi saygı geldi cihana, biz yarattık dediler. Bizler sevmesini saymasını öğretmeye geldik cihana”