BIST 9.545
DOLAR 32,49
EURO 34,78
ALTIN 2.490,19
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bekir Bozdağ'dan Gülen ve Kırmızı Bülten açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bakanlığın Fethullah Gülen'e Kırmızı Bülten çıkarılmasına ilişkin ön çalışma yaptığını açıkladı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'Fethullah Gülen için kırmızı bülten yayımlandığı ve Adalet Bakanlığının da işlemleri bitirmek üzere olduğu' yönündeki iddialara açıklık getirdi. 

Bozdağ, "Bakanlığımızın, bu yakalama kararının Bakanlığa gelmesi üzerine neler yapılacağı konusunda bir ön hazırlığı var ancak yakalama kararı Bakanlığa intikal etmedi, intikal ettiği zaman gereği yapılacak" dedi. 

Bozdağ, Ankara Palas'ta Dışişleri Bakanlığının Reform Eylem Grubu (REG) İkinci Toplantısı öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorusunu yanıtladı.

Bozdağ, İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinin, İstanbul Savcılığının talebi üzerine Gülen hakkında yakalama kararı verdiğini anımsattı. Bozdağ, bu kararın bundan sonra takip edeceği usulün, Türkiye'nin yasalarında ve taraf olduğu anlaşmalarda belli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Adalet Bakanlığına gelecek, Adalet Bakanlığı gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığına gönderiyoruz. Onlar da bunu Fransa Lyon'a gönderiyor. Bir değerlendirme yaptıktan sonra bunu üye 190 ülkeye gönderiyor. Bakanlığımızın bu yakalama kararının Bakanlığa gelmesi üzerine neler yapılacağı konusunda bir ön hazırlığı var ancak yakalama kararı Bakanlığa intikal etmedi, intikal ettiği zaman gereği yapılacak."