BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA

Özelleştirmeyi babalar gibi yaptık

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirme uygulamalarının eleştirilmesine tepki gösterdi.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, özelleştirme uygulamalarının eleştirilmesine tepki göstererek, "Özelleştirmeyi, hakikaten babalar gibi yaptık. Özelleştirme ihalelerine girip de 'Benim hakkım yendi' diyen bir kişi duydunuz mu? Bu muhalefetten başka bir kişi duydunuz mu?" dedi.

TBMM Genel Kurulunda bakanlığının bütçesiyle ilgili Hükümet adına söz alan Unakıtan, bütçe açıklarının, ekonominin temel hastalıklarından olduğunu, Türkiye'nin geçmiş dönemlerde bunu yaşadığını, bütçe açığının, ekonominin ilerleyememesinin ana nedeni olduğunu kaydetti.

İktidara geldiklerinde bütçe açığının 40 milyar YTL olduğunu belirten Unakıtan, şöyle konuştu:

"2006 yılına geldiğimizde, Kasım ayı sonucuna göre bütçe denk. Fazlası var ama onu söylemiyorum, bütçe denk. Yani ne yaptı bu hükümet? Milletin iki yakasını bir araya getirdi. Bu milletin parasına sahip çıktı. Bu mu IMF bütçesi? Milletin parasına sahip çıkmak mı IMF bütçesi?"

Kendisine laf atan CHP'lilere, "Çok kıymetli muhalefet, beni dinleyin" diye seslenen Unakıtan, "Millet sizi de bizi de biliyor" diye konuştu.

KÖYDES projesiyle ilgili ihalelerin "akrabalara, eşe dostta" verildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Unakıtan, paraları ilçe başkanlarına değil, kaymakamlara gönderdiğini söyledi. Kaymakamların harcamaları, valilerin denetiminde yaptıklarını ifade eden Unakıtan, "Bu kaymakamlar, valiler, hep katakulli mi yaptılar? Paraları onlara verdik, ihaleleri onlar yaptılar. Bu ülkenin mülki amirlerine laf etmeye kimsenin hakkı yok" dedi.

Unakıtan, vergi sistemini yeniden yapılandırdıklarını belirterek, vergi barışı sayesinde devletin kasasına 4.7 milyar YTL girdiğini söyledi.