BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fındık üreticisine kenetlenme çağrısı

Fiskobirlik, Şubat ayından itibaren 2006 yılı fındığının taksidini ödemeye başlayacaklarını söyledi.

Abone ol

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, 2005 yılı borcunun kalan yüzde 15'ini gayri menkul satışıyla yaparak ödeyeceklerini ve Şubat ayından itibaren 2006 yılı fındığının taksidini ödemeye başlayacaklarını söyledi.


Fatsa İlçesi'nde düzenlenen mezun olduğu Akpınar Öğretmen Okulu'nun gecesine katıldıktan sonra açıklamalarda bulunan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, bu zamana kadar 10 milyon YTL kendi imkanlarıyla 20 milyon YTL Halkbank'dan, 30 milyon YTL ve Şekerbank'dan aldıkları krediyle ödemeler yaptıklarını belirterek, "Akabinde 60 milyon YTL de Denizbank'dan kredi bulduk. 25 Aralık itibariyle tekrar ödemelere başlıyoruz. 120 milyon YTL'lik borcumuzu bu şekilde ödemiş oluyoruz. Geri kalan borcumuzu kredi alarak değil gayri menkul hisselerimizi satarak ödeyeceğiz. 28 Aralık'taki mali genel kurulda son defa karar alarak bu işi bitireceğiz. Ocak ayı içersinde 2005 yılı fındığının borcu kalmayacak. Ondan sonra da Şubat ayından itibaren 2006 yılı fındığının parasının ödenmesi için gerekli alt yapıyı oluşturuyoruz. Şubat ayı içersinde 2006 yılı fındığının ilk taksitini ödemeye başlayacağız" dedi.

Fındık üreticisinin zaman zaman ithalatçıyı, ihracatçıyı, sanayiciyi, iktidarı ve muhalefeti suçlayarak konuştuğunu belirten Pamuk, "Biz 12 Eylül'deki genel kuruldan sonra hiç böyle ağlama yolunu değil çözüm arama yolunu seçtik. Fındık üreticisi tek ve yegane kurumu olan FİSKOBİRLİK'in etrafında birleşmek mecburiyetinde. 700 bin rekolte varsa 700 bini de FİSKOBİRLİK'e gelmeli. Aksi takdirde fındıkları zaman zaman yüksek, zaman zaman düşük değerde satılır. Üretici FİSKOBİRLİK'in etrafından birleşirse FİSKOBİRLİK fındığa bir fiyat verir o fiyatın altında kesinlikle fiyat seyretmez. Tüm Karadeniz insanı FİSKOBİRLİk'e destek vermeli ve ortak olmalıdır. Üretici FİSKOBİRLİK'in etrafında kenetlenmelidir. Aksi takdirde bu sıkıntıları yaşamak zorunda kalırız. 2007 yılında 600 bin rekolte olursa FİSKOBİRLİK bu şekilde bir fiyat da açıklamaz, fındık 2 YTL'ye düşer. Onun için üreticiler gerekli hazırlıkları yapmalı ve FİSKOBİRLİK'in etrafında birleşmelidir" diye konuştu.