BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

El Kaidenin kanlı Noel planı

İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi, terör örgütü El Kaide'nin kanlı Noel planını yazdı..

Abone ol
İngiltere'de yayımlanan The Observer gazetesi, Amerikan ve Fransız gizli servislerinin elinde, El Kaide'nin Noel döneminde, İngiltere ile Fransa arasındaki Manş tünelini hedef alacağına dair bilgiler bulunduğunu öne sürdü.

Bilginin asıl kaynağının CIA olduğunu, bunun üzerine Fransız gizli servisinin harekete geçip, hükümete 19 Aralık tarihli ve ''çok gizli'' damgalı raporla durumu bildirdiğini yazan Observer, bu çerçevede Fransa ve İngiltere tarafından büyük güvenlik önlemleri alındığını bildirdi.

Tünelin büyük bir katliama sahne olmaması için ciddi güvenlik kontrolleri yapıldığını kaydeden gazete, ''İngiliz gizli servisleri, Noel boyunca yüksek düzeyde alarm halinde olacak'' diye yazdı.

Fransız gizli servisine göre, tüneli hedef alacak saldırı Pakistan'da planlandı ve yapacak kişiler ise büyük olasılıkla Pakistan asıllı batı Avrupa ülkelerinin vatandaşları olacak. Fransız istihbaratçılar, terör hücreleri arasındaki haberleşmenin, 2001 yılından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekti.