BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Özdemir'den terör örgütlerine sert çıkış!

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir ÖZDEMİR, terör örgütlerinin yaptığı hain saldırılarına ilişkin olarak çok önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak son günlerde bölücü terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği alçakça saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz! Bu haince saldırılarda şehit olan asker ve polislerimize Allah'tan rahmet, acılı ailelerine sabır diliyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz otuz yıldır terör örgütü PKK ile mücadele ediyor. PKK’nın üst kademesini Ermeniler, hatta kendisini Kürt Alevisiyim diyen kriptolar oluşturuyor. Alman bir televizyon kanalında yaralanan bir PKK’lının istavroz çıkarttığını biliyoruz. Terörün asıl amacı Türkiye’yi geriye götürmek, Türkiye’nin istikrarlı giden yapısını bozmak ve Türkiye’de Kürt-Türk savaşı çıkarmaktır. Bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu topraklarda hiçbir şer odağının gücü Türk-Kürt kardeşliğimizi bozmaya yetmeyecektir.

PKK’nın Kürtler ile hiçbir alakası yoktur. Doğu ve Güney Doğu’da yer alan şehirleri kutsal şehirler olarak biliyoruz. Diyarbakır, Urfa peygamberler ve sahabeler şehridir. Biz o bölgede yaşayan sağduyulu kardeşlerimizden şunu bekliyoruz terörü sizde lanetleyin. Biz et ve tırnağız, Çanakkale’de ay yıldızlı bayrağımız için atalarımız birlikte şehit oldu. Kürt-Türk diye ayrılmadık, şühadalarımızın kanlarıyla yıkanan topraklar için birlikte mücadele ettik. Tıpkı bir elin parmakları gibiyiz, Türk, Kürt, Alevi, Sunni, Çerkes, Tatar, Gürcü… hepimiz kardeşiz. Bizim ellerimiz vücudumuza bağlı, vucudumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti, hiç kimse bizim parmaklarımızı koparamaz vücudumuzu da parçalayamaz! ve hiç kimse Türk Milleti'nin birliğini bozamaz!

PKK’nın üst kademesinde bulunan kripto Ermeniler kirli oyunlarıyla şehirlerdeki bir takım maşa Alevi kuruluşlarını da kullanarak sokaklarda alevi yurttaşları terrorize edip PKK’ya destek çıkmasını ve bu savaşı Batı illerimizde de çıkarmaya çalışıyorlar, ama başarılı olamıyorlar çünkü, Türk Milleti bu çirkin oyunların ve bu tehlikenin farkındadır. Gerek Batı, gerek Avrupa ülkeleri bütün şer güçleriyle yanına da parallel yapıyı katarak işbirliği ile Türkiye’de terörü hoplatmaya çalışıyorlar. Batı’da yaşayan Türk kardeşlerimize sesleniyorum kürtler bizim öz kardeşlerimizdir. Kürt kardeşlerimize yapılan çirkin olayları asla tasvip etmiyoruz. Kimsenin içimize fitne sokmasına izin vermeyin. Yüzyıllarca bu kardeşliği bozmaya çalıştılar ama başaramadılar. Gelecek yüzyıllarda da başaramayacaklar. Türk-Kürt kardeştir, bunu çekemeyen kalleştir.

On üç yıllık Ak Parti hükümeti’nde özgürlüklerin önü açıldı. Bugün Alevi yurttaşlar rahatça ben Aleviyim diyebiliyor, yazılı ve görsel basında rahatça biz Aleviyiz diyebiliyoruz, fikirlerimizi bütün Tv kanallarında rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Kamu’da hakkımızı aramak için elimizden gelen mücadeleleri veriyoruz. Bugün HDP’nin 80 milletvekili var. Ak Parti hükümeti’nin sağladığı özgürlükler sayesinde Kürt kardeşlerimiz rahat siyaset yapabildi. Bizler Aleviler olarak bugün inanç özgürlüğümüzü rahatlıkla yaşayabiliyor, rahatlıkla ibadetlerimizi yapabiliyoruz. Hiç kimse unutmasın ki, bu 13 yılda askeri vesayet dönemi yıkıldı. Elit kesimler de artık halkla birlikte oldu. Devlet, milletle kaynaştı, bunu çekemeyen şer güçler PKK terörünü desteklediler. Bana göre bugünlerde yaşadımız terör olaylarının altında 2015’te Ermenilerin, 1915 Ermeni tehcirinin intikamını almaya çalışmasıdır ama sağduyulu Necip Türk Milleti bu oyunları bozacaktır.

Saygılarımla, Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir ÖZDEMİR