BIST 9.889
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

Özal raporu için adli tıpçılar ne dedi?

Adli Tıp uzmanı Nevzat Alkan Başsavcılık tarafından açıklanan Turgut Özal Raporu'nu yorumladı.

Abone ol

İNTERNETHABER - Turgut Özal'a 19 yıl sonra otopsi yapıldı. Çıkan sonuç kimseyi tatmin etmedi. Zira rapor "öldürülme bulgusu yok" diyor ama zehirlenme iddialarını da net bir şekilde çürütmüyor.

Haliyle de rapor açıklandığı anda tartışma konusu oldu. Adli Tıp uzmanı Nevzat Alkan Başsavcılık tarafından açıklanan Turgut Özal Raporu'nu yorumladı.

NETLİK YOK

NTV'de canlı yayına telefon bağlantısı ile katılan Adli Tıp Uzmanı Alkan, şöyle konuştu:

"Sonuçta zehirlenme yok diye net söylemişler. Tüm bu bulgular neticesinde en muhtemel ölüm nedeni bu denilebilir di.

Üzerinden 19 yıl geçmiş bir olayda negatiflik durumu artar, ama öngörüde bulunabilirdi. İddiaları dışlamış ama kala kala ortada ne kalmış o söylenmiyor.

özal-raporu.jpg

TURGUT ÖZAL'IN OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI
19 yıl sonra mezarından çıkarılıp otopsi yapılan Turgut Özal ile ilgili Adli Tıp raporu açıklandı.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ama her şeye rağmen bu önemli bir rapor. O dönemde Hacettepe'ye ölü olarak geldiği için orada bir defin ruhsatı kaleme alıyorlar ve otopsi yapılmıyor. O nedenle bugün elimizde böyle bir rapor yok. "

ZORLAMAYLA BİR SONUCA ULAŞILAMAZ

Habertürk'ün canlı yayınına telefonla katılan Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Başsavcılık tarafından açıklanan Turgut Özal raporunu yorumladı.

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Şen dava ile ilgili şunları söyledi:

"Savcı yeni dellileri kollukla toplar. Belki bunun üzerinden yapılacak tetkikler vardır. Bu tespitler somutlaştırılamazsa rafa kaldırılacak. Bu raporun ışık tutubilmesi için şüphelilerin kim olduğu ortaya koyulmalı. Adlı Tıp Kurumu yeterli sonuca ulaşamamış. Bu durumda kalkıp kimseyi de suçlayamazsınız. Zorlamayla bir sonuca ulaşamazsınız."