BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.411,95
HABER /  GÜNCEL

Emniyet şeridi ihlalini çekip yollayın

Özellikle trafiğin sıkışık olduğu zamanlarda acil durum içn ayrılan emniyet şeridini kullanan sürücüler bakalım şimdi ne yapacak...

Abone ol

Acil durumlar için ayrılan emniyet şeridi bencil sürücülerin kaçış noktası olmuştu. Ama emniyet şeridi ihlalinin 72 liradan 650 liraya çıkartılmasından sonra bu sürücülerin oranında büyük bir düşüş olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü bu zamla da yetinmedi. Yeni bir uygulamaya adım attı. Trafik Müdürlüğü ve vatandaş artık elele çalışacak. Emniyet Şeridi ihlali yapan bir araç gören vatandaş bunu fotoğraflayıp Twitter üzerinden Trafik Kontrol Merkezi'ne ulaştırabilecek.

PLAKA OKUNUR OLMALI

Sosyal medyayı aktif bir biçimde kullanan İBB Trafik Kontrol Merkezi, vatandaşlardan emniyet şeridinin ihlal edenleri fotoğraflayıp Twitter'dan kendilerine göndermelerini istedi.

ekran-resmi-2012-12-12,-12.53.35.png

Böylece trafik polisininin olmadığını yerlerde de, denetim vatandaş tarafından yapılacak. Trafik Müdürlüğü fotoğraflarda emniyet şeridi ihlalinin tam gözükmesini ve plakanın da okunabilir olmasını istediğini belirtti. Vatandaşların gönderdiği fotoğrafları incelemeye alacak olan Trafik Kontrol Merkezi plakadan ceza kesip sürücünün adresine postalayacak.

İBB Trafik Kontrol Merkezi, ihlal fotoğraflarını Twitter'da @4444154'de gönderilmesini bekliyor.