BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özal davasında flaş gelişme

Özal davasında bir gelişme daha yaşandı. Hurşit Tolon'un ifade vermesinin ardından bugün de Ahmet Özal savcılığa gitti.

Abone ol

Ahmet Özal, "Cuma günü aradılar bugün gelebildim. Bilinen olaylarla ilgili bilgileri ifade haline dönüştürdük.Bazı konularda da yeni bigiler istendi onları da kendisine ileteceğim" diye konuştu.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin, Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın bilgisine başvurdu.

Sabah saatlerinde Ankara Adliyesi'ne gelen Özal, Savcı Çetin'in yanında yaklaşık 1,5 saat kaldı.

Ahmet Özal, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. ''Dün Orgeneral Hurşit Tolon gelmişti babanızın vefatıyla ilgili, bugün de sizi çağırdı soruşturmayı yürüten savcı. Neler konuştunuz?'' sorusuna Özal, ''Ben Hurşit Tolon'un ifadesini basından öğrendim. Zaten hatırlarsanız, Malatya Zirve davasında bir başçavuş vardı İlker Çınar, ifadesinde mezar açılmadan 10 ay önce bulunan 4 tane zehrin isimlerini vermişti. Zaten mezar açıldıktan sonra zehirler bire bir aynı. O zamanlar bahsedilen TUSHAD'la ilgili tahmin ediyorum ifadesi alınmıştır'' cevabını verdi.

Savcı Çetin'in daveti üzerine adliyeye geldiğini belirten Özal, ''Bazı eksik bilgiler var onu sordu. Bazı şeylerin bilgilerini verdim. Soruşturma devam ediyor'' dedi.

''Eksik bilgiler derken biraz açabilir misiniz?'' sorusu üzerine Özal, ''Bilinen olaylar ama onları biraz ifade haline dönüştürdük. Bazı konularda da bazı yeni bilgiler istedi benden. Bir hazırlık yapıp vereceğim kendisine'' karşılığını verdi

ZAMAN AŞIMI KALDIRILACAK

''Saç örneği getirmiştiniz, onda bir gelişme var mı? '' sorusu üzerine Özal, ''Bilmiyorum, gazetede okudum. Adli Tıp çalışıyormuş üzerinde. Tabi kökü yok saçın. Ne kadar süreceği belli olmaz, oradan bir şey çıkar çıkmaz bilmiyorum. Esasında zaten vücudun bütün organları dururken saç telinin çok da bir önemi yok. Zaten 4 tane zehir vücutta bulundu'' dedi.

''Zaman aşımı riskine karşı savcı size bir şey dedi mi?'' sorusuna da Özal ''Hayır, hiçbir şey söylemedi. Fakat benim anladığım kadarıyla bir 10 sene daha uzamış diye duydum. Yani 30 yıla çıktı. Zaten Eşref Bitlis'in savcısı da 'zaman aşımını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarınca uygulayacağım' dedi. Bana göre bundan sonra zaten faili meçhullerde zaman aşımı kaldırılacak'' cevabını verdi.

Soruşturmanın ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de Özal, bu konuda herhangi bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Özal, ''Savcı ifadeye mi çağırdı sizi?'' sorusuna ise ''Hayır, bilgime başvurmak için çağırdı. 1988'de bir uçak kazası var, onla ilgili bilgi verdim'' karşılığını verdi.