BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.451,59
HABER /  POLİTİKA

Osman Pamukoğlu ateş püskürdü

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu'ndan çok sert 'Balyoz Davası' açıklaması...

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının sorumlusunun eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök olduğunu iddia ederek, "Biz iktidara gelince Hilmi Özkök ve Çetin Doğan'ı yargılayacağız" dedi.

Seçim çalışmaları ve milletvekili adaylarının belirlenmesi için Bursa'ya gelen Pamukoğlu, partisinin il binasında basın açıklaması yaptı. Balyoz davası ve Ergenekon hakkında önemli açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün görevi sırasında vazifesinin yapmadığı için Balyoz ve Ergenekon soruşturmalarının sorumlusu olduğunu ileri sürerek, "Zamanında 150 metre yakınındaki Jandarma Genel Komutanlığı binasında Sarıkız, Eldiven gibi birtakım ön çalışmalar yapıldığı bilgisikendisine gelmişti. Onların amiriydi. Eğer zamanında müdahale etseydi bugün Ergenekon diye bir şey olmazdı" dedi.

Pamukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bu zat bunları yapamaz, takip edemez, hakim olamaz. Kıbrıs'ta tümen komutanıyken bunun binasının 150 metre yanından bir onbaşı o tümenin tankını kaçırdı. Magosa-Lefkoşa yoluna çıktı, oradan Beşparmak Dağları'nı aşıp Girne Limanı'na gitti. Onbaşı tankı feribota yüklerken yakalandı. Bu olay onun tümeninde yaşandı. Normalde derhal emekli edilmesi lazımdı, bunun yanından tankını bile kaçırdılar."

Selimiye plan tatbikatından Genelkurmay ve Kara Kuvvetleri Komutanı'nın haberi olduğunu kaydeden Pamukoğlu, "Balyoz'dan eğer birileri yargılanacaksa şunlar yargılanmalı: Bir, Çetin Doğan denilen o zat. Çünkü bu onun kafasından ve karargahından çıkmıştır. İki, Kara Kuvvetleri Komutanı; burada neyin dönüp dönmediğinden o sorumludur. Ve Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök sorumludur. Çetin Doğan ise esas müsebbibidir. Ve onun karar ve görüşlerini kim kaleme aldıysa onlardır. Vazifeyi ihmal ve görevi kötüye kullanmak suçundan bunlar yargılanmalıdır. Bunlar orduyu rencide etmişlerdir. Bunlar yargılamazsa iktidara geldiğimizde biz yargılayacağız" diye konuştu.

Pamukoğlu, Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarının siyasi olduğunu, her iki davanın sonuçlarının 12 Haziran seçimlerinde halk tarafından tayin edileceğini söyledi.

Pamukoğlu, "Ben, 27 Nisan Muhtırası'nı ilk başta bir ilkokul öğrencisinin yazdığını zannettim. Ancak daha sonra bunun Büyükanıt tarafından kaleme alındığını öğrendim. Bu muhtıra, AK Parti'ye yüzde 8 oy kazandırdı. Büyükanıt'a ise Almanya'dan Audi marka zırhlı otomobil getirildi. Hala onunla geziyor" ifadelerini kullandı.

Pamukoğlu, TSK içinde var olduğu iddia edilen darbecilerle ilgili bir soruya, "TSK içinde ne kadar darbe yanlısı varsa, sivillerin içinde de o kadar darbe yanlısı vardı" diye cevap verdi.