BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.450,43
HABER /  GÜNCEL

Oscar töreninden seçme alıntılar: Kim yeşil kart verdi buna?

Oscar törenine en iyi film dalında ipi göğüsleyen Birdman (Atmaca) filmi damga vurdu. Filmin yönetmeni Meksikalı Inarritu geçen yılın en iyi film ödülünü alan Gravity'nin (Yerçekimi) yönetmeni Alfonso Cuaron'u kastederek 'Üst üste iki yıl Meksika' dedi.

Abone ol

Oscar törenine en iyi film ödülünü alan Birdman (Atmaca) filmi damga vurdu.

Filmin yönetmeni Meksikalı Alejandro Gonzalez Inarritu geçen yılın en iyi film ödülünü alan Gravity'nin (Yerçekimi) yönetmeni Alfonso Cuaron'u kastederek esprili bir şekilde 'Üst üste iki yıl Meksikalılar. Burada şüpheli bir şeyler oluyor ' dedi.

Inarritu, Meksikalı yönetmenlerin yakaladığı bu başarıların ardından ABD'nin göçmen yasaların tekrar gözden geçirmesi gerektiğini de gülümseyerek söyledi.

Törende giydiği takım elbisenin altına şans getirmesi için başrol oyuncusu Michael Keaton'ın filmde giydiği iç çamaşırı giydiğini söyleyen Inarritu, "Dar ve rahatsız edici. Üstüne üstlük kokuyorlar. Ama işe yaradı! Ödülü aldım!" dedi.

Alejandro Gonzalez Inarritu, en iyi film ve en iyi yönetmen ödülleri dahil 4 dalda Oscar'ı kazanan Birdman (Atmaca) filminin yönetmeniydi.

En iyi film Oscar'ını takdim eden bir diğer Oscarlı oyuncu Sean Penn ise Inarritu'yu sahneye davet ederken yaptığı yorumlar yüzünden tepki çekti.

Oscar heykelciğini Inarritu'yauzatan Sean Penn gülümseyerek "Bu o... çocuğuna kim yeşil kart verdi?" dedi ve dakikalar içerisinde sosyal medyada büyük bir tepki yükseldi.

Ancak Inarritu tepki gösterenlerden değildi. Sahne arkasında soruları yanıtlayan başarılı yönetmen, "Bence çok komikti. Sean'la aramızda işte böyle biraz acımasız bir ilişki var. Gerçek dostluk ancak böyle ayakta kalabilir" dedi.

Ödül töreninin sunucusu Neil Patrick Harris ise American Sniper (Keskin Nişancı) filminin gişede 300 milyon dolar hasılat yaptığını hatırlatırken "Bu tutarı şöyle de düşünebilirsiniz: Şu an davetlilerin hepsi diğer yedi en iyi film adayı gibi. American Sniper ise Oprah" dedi ve salonda bulunan Oprah Winfrey'e dönerek "Çünkü çok zenginsin" diye seslendi.

En iyi uyarlama senaryo dalında Oscar'ı alan Imitation Game (Yapay Oyun) filminin senaristi Graham Moore ise acıklı bir konuşma yaptı ve "16 yaşındayken intihar etmeyi ciddi ciddi düşünüyordum. Kendimi dışlanmış hissediyordum. Hiçbir yere ait değildim" diyen Moore, "Bugünse karşınızdayım. Ödülü benim o yıllarda hissettiklerimi hisseden çocuklara adıyorum. Farklı olmaya devam et." dedi.

Boyhood (Çocukluk) filmindeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünün sahibi olan Patricia Arquette ise kadın haklarına vurgu yaparak, "Herkesin hakları için mücadele etik. Artık ABD'deki kadınların eşitlik hakları işin mücadele etmeliyiz" dedi.