BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

Murat Karayılan'dan Süleyman Şah iddiası!

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Süleyman Şah Türbesi operasyonu için Türkiye'nin IŞİD ve PYD ile anlaştığını öne sürdü.

Abone ol

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, Süleyman Şah Türbesi operasyonunun PYD ve YPG’nin bilgisi ve onayıyla gerçekleştiğini öne sürerek, “Tamamen tartışılmış, konuşulmuş ve karşılıklı çıkarlar temelinde ortak bir plan doğrultusunda uygulanmış bir harekat söz konusudur” dedi.

Türkiye'nin IŞİD'le anlaştığını öne süren Murat Karayılan, Süleyman Şah Karakolu’na gidilirken IŞİD güçlerinin geri çekilerek askerlere herhangi bir müdahalede bulunmadığına dikkat çekti.

Murat Karayılan, “Mevcut taraflarla diplomatik ilişkiler sayesinde zaten görüşülmüş, haberdar edilmiştir. Açık ki Musul’da IŞİD tarafından alıkonulan konsolosluk mensuplarının kurtarılmasına benzer bir yöntemle buradaki askerler getirilmişlerdir. Burada herhangi bir askeri başarı veya zafer yoktur; çünkü herhangi bir çatışma ile yapılmış bir kurtarma operasyonu yoktur. Dolayısıyla başarıdan veya başarısızlıktan bahsetmenin yeri de yoktur. Burada daha çok ilişkinin ve diplomasinin iyi kullanılmasından bahsetmek mümkündür” şeklinde konuştu.