BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney'in PKK'lı sevgilisi panik oldu

3 PKK'lı kadını öldürmekle suçlanan Ömer Güney'in PKK'lı sevgilisini öldürülme korkusu sardı.

Abone ol

Güney’in sevgilisi Gülay Aydemir’in PKK’nın kadın biriminde üst düzey sorumlu seviyesine yükseldiği ve şu sıralar Avrupa’daki bir kente kaçmak için eski PKK’lılarla irtibata geçtiği öğrenildi.

Katil zanlısı Ömer Güney’in sevgilisi olduğu iddia edilen Gülay Aydemir’e yakın isimler ve akrabalarından alınan bilgiye göre; Aydemir 1998’de Kandil’de PKK safına katıldı.


ÇOK ŞIK GİNİRDİ


Ömer Güney'in Almanya'daki ev sahibi onu anlattı:

"Ömer Güney bize Bad Tölz kasabasında eşinden boşandığı için buraya taşındığını söyledi. Evde tek başına yaşardı, kimsenin gelip gittiğini görmedik. Çok şık giyinirdi, sürekli takım elbiseliydi. Bize karşı da çok nazik davranırdı. Düzgün ve akıcı Almanca konuşuyordu. Kirasını zamanında öderdi, hiç bir sorun yaşamadık. "

ÖMER GÜNEY'İN CİNAYET SONRASI GÖRÜNTÜLERİ

Paris'te 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili gözaltında bulunan Ömer Güney'in cinayet sonrası yapılan çalışmaları izlediği görüntüler çıktı. (İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN)

ömer-güney-fotoğraf-galerisi.jpg



Ardından örgütün kadın birimi olarak bilinen Kürdistan Özgür Kadın Partisi’nde (PAJK) sorumlu düzeyine kadar yükseldi.

KANDİL ONU AVRUPA'YA YOLLADI

PKK’nın kadın örgütlenmesinin bir nevimerkez komitesinde (MK) üst yönetim biriminde görev yaptı. Tam 6 yıl sonra 2004’te, PKK’nın siyasi faaliyetlerinde görev alması için Kandil’den Avrupa’ya gönderildi.

1979 doğumlu ve Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı Aydemir’in, Ömer Güney ile PKK’nın Almanya sorumlusu olan arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı öğrenildi. Ayrıca Güney’in, Aydemir ile tanıştığı sırada Almanya’da yaşayan teyzesinin kızıyla evli olduğu belirtildi.

BAŞIMA ÇORAP ÖRECEKLER

Gülay Aydemir ile de Almanya’da tanışan Güney’in burada da PKK’ya bağlı faaliyet yürüten ve sivil aktivite adı altında çeşitli eylem ve organizasyonlar planlayan derneklere gittiği hatta birkaç eylem nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Gülay Aydemir’in şu sıralar çok korktuğu ve yakın çevresine dahi cinayetle ilgili konuşmadığı kaydedildi. Aydemir’in Avrupa’da güvenli bir kente kaçmak için bazı eski PKK yöneticileri ile irtibata geçtiği ileri sürüldü.

“Korkuyorum başıma bir çorap örülecek” diyen Aydemir’in tedirgin olduğu ve bir evde saklandığı iddia edildi.

ROJ TV OPERASYONUNDA YAKALANMIŞTI

Belçika’da, 4 Mart 2010’da geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirilmişti. 25 baskında PKK’nın Avrupa’daki üst düzey yöneticileri olan Zübeyir Aydar ve Remzi Kartal’ın da aralarında olduğu 30 yönetici gözaltına alınmıştı.

Aynı soruşturma kapsamında Fransa polisi 9Mart 2010’da bir operasyon gerçekleştirmiş ve  Roj TV’nin eski çalışanı Gülay Aydemir’in Orleans'daki evi basılmıştı. Aydemir ile kardeşi Sedat Aydemir 2 gün gözaltında kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.