BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,98
HABER /  GÜNCEL

Sahte BEDAŞ görevlisi dolandırdı

Kendisini BEDAŞ görevlisi olarak tanıtarak 83 yaşındaki bir kadının 5 bin lirasını aldığı söylenen Erkan S., cezaevine gönderildi.

Abone ol

Sahte BEDAŞ görevlisinin, yaşlı kadına elektrik saatini değiştirmediği için sözde 5 bin lira ceza kestiği öğrenildi.

Bakırköy’de bir apartmandan hızla çıkan 34 yaşındaki Erkan S.’nin durumundan şüphelenen güven timleri, şahsı gözaltına aldı. Şahsın girdiği dairedeki F.E.’ye ulaşan polis, şüpheli şahsın elektrik saatini değiştirmediği için yaşlı kadından ceza adı altında 5 bin lira aldığını belirledi. Yaşlı kadının parasını iade eden polis, şüpheli Erkan S.’yi Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne teslim etti. Buradaki incelemesinde şüphelinin Kadıköy'de de benzer bir dolandırıcılık gerçekleştirdiği tespit edildi. Geçtiğimiz Kasım ayı içinde Kadıköy'de 65 yaşındaki K.S.'nin evine giren şüpheli, burada da 4 bin lira ceza kesmiş.

Dolandırıcılık suçundan daha önce 10 kez polis tarafından gözaltına alındığı ortaya çıkan Erkan S.'nin iki mahkeme tarafından da arandığı belirlendi. Mağdurlar F.E. ile K.S. tarafından teşhis edilen dolandırıcılık şüphelisi Erkan S. sevk edildiği mahkemece tutuklanıp