BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,17
ALTIN 2.241,20

Öküzlerden Sezen Aksu'ya cevap var!

Son yazılarımın neredeyse tamamını ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılmasını ve buna gelen ahmakça yorumlara ayırdım.

Son yazılarımın neredeyse tamamını, ortaöğretimde başörtüsü yasağının kaldırılması ve buna gelen ahmakça yorumlara ayırdım.

Farkındayım, siz de sıkıldınız.

Ama başörtüsü meselesi ve bu mesele hakkındaki demeçleri ben şahsen çok önemsiyorum. Önemsiyorum çünkü, tıpkı gezi olaylarından önce olduğu gibi, toplumu galeyana getirecek hamleler yapılıyor bu mesele üzerinden...

Hatırlarsanız o dönemde de alkol yasağı yoktu ama topluma varmış gibi yansıtılmıştı. Yine hatırlarsanız o dönemde kürtaj yasağı yoktu ama topluma varmış gibi anlatılmıştı.

Şimdi de ortaöğretimde başörtüsü yasağının kalkması aynı yalan sözlerle topluma anlatılmaya çalışılıyor.

Yine aynı kasti tahrikle yapılıyor hem de...

Bunu yapanlar ne yazık ki bu ülkenin gazetecileri ve sanatçıları. Yani milyonları bir çırpıda etkileyecek isimler... Önceki yazımda başörtüsü ile ilgili fitne yayan, vesvese üreten iki kadın gazeteciyi yazmıştım.

Dün bunlara Sezen Aksu isimli sanatçımız da katıldı.

Orta öğretimde başörtüsü, piercing ve dövme hakkındaki yönetmelik değişikliğine dair göndermede bulunurken şu düzeyli cümleyi kuruyor Sezen Aksu:

“Bizi örteceğinize kendi nefsinizi terbiye edin öküzler!”

Bununla da yetinmeyip, "Yüzde 50’nizin sesi hiç çıkmıyor. Çığlık atın!" diyerek hayranlarını kışkırtıyor. En sonunda da kendisini RTÜK konusunda uyaran Mustafa Ceceli'ye "Koymuşum RTÜK'üne" diyerek cevap veriyor.

Ben bu modelleri iyi bilirim. En ufak bir tepki gelince hemen çark etmeye başlarlar. Sezen Aksu da aynen böyle yaptı. Akşam saatlerinde bir başka açıklama yaptı:

Açıklamasında şöyle:

“Meraklıların bilgisine, Sınırsız özgürlükten yanayım. Bir yetişkinin kendi iradesiyle verdiği her kararın, inançlarının, fikir ve düşüncelerinin önünde saygıyla eğilirim ve her türlü ayrımcılığın külliyen karşısındayım. Bütün yaşamım bunun örnekleriyle doludur.

Ancak henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum. Mesele budur; sahnede olup biten de hicivdir, şovdur."

Madem herkes kendi sahnesinde istediği şekilde hiciv ve şov yapabiliyor. Ben de sahne aldığım bu köşede kendimce hiciv ve şov yapma hakkımı kullanacağım bugün...

MAK Danışmanlık'ın yaptığı son ankete göre toplumun yüzde 90'lık kesiminde "Bu yasak kaldırılmalı" görüşü hakim. Ama gelin görün ki Sezen Aksu ve onun gibi düşünen aydın sanatçılarımıza göre bu yasak devam etmeli...

Savundukları şey ne?

Çocuğunun hangi okulda okuyacağına, hangi öğretmenin onun için iyi olduğuna, hangi renk kıyafeti giyeceğine, hangi zararlı şeyleri yemeyeceğine karışabilirsin ama onun Allah'ın emri olan dini görevlerini yerine getirmesine yardımcı olamaz, yol gösteremezsin!

Ne diyor Sezen Aksu?

"Öküzler, nefislerini kontrol edemiyorlar. İşte onun için de kadınları kapatıyorlar. Özgürlükleri savunan biriyim ama henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyorum.."

Allah Allah!

Benim bildiğim Türkiye'nin hiç bir vatandaşı devlet eliyle ve cebren örtülmüyor. Sadece örtünerek yaşamak isteyenlere, istedikleri şekilde yaşama hakkı sulunuyor. Yine benim bildiğim erkekler nefislerini kontrol edemedikleri için değil, Allah'ın emri olduğu için çocuklarına bunu öneriyor.

Ama galiba Sezen hanım minik serçe olduğu için bunu tam olarak idrak edememiş!

İleri demokrasiyle yönetilen ülkelerde bir hristiyana "Neden çocuğunu kiliseye çocuk yaşta götürüyorsun?" diyeni b.kun içine sokup çıkarırlar ama, bizim ülkemizde bunu diyenler maalesef sanatçı diye el üstünde tutuluyor..

Dünya kurulurken Allah insanları yaratmış. Sonra yarattığı insanlar sapkınlığa başvurup kendi tanrılarını put şeklinle yaratmış. Şimdilerde ise kendini tanrı yerine koyup, bizi kulları gibi yönetmek isteyen sapkınlarla karşı karşıyayız.

Porno filmlerde oynayan bir hanım da geçtiğimiz yıllarda, "namus bacak arasında değil kafadadır" diyerek kendi fetvasını verince bu cenah kendisini peygamber ilan edecekti neredeyse...

İş böyle böyle gelişti zaten..

"Namus bacak arasında değil, aç! Namus kafada ama sen kafanı da aç! Sen her yerini aç, senin açıklığına bakan namussuzdur" diye diye toplumu medenileştirdiler!

Hale bakın!

Kıçı kırığın teki çıkıp bir anne veya babaya, "Kızını soy, soyundur" diyerek hükmetmeye çabalıyor ve bunun adına "özgürlük" diyor. Ama sen onun okul çağındaki çocuğunun mini etek, makyaj ve ojelerine tek laf edince, tanrı edasıyla "Sen benim özgürlüğüme müdahale edemezsin" diye gürlüyor.

Sezen Aksu da onlardan biri. "Nefislerine söz geçiremedikleri için bizi örtüyorlar" diyerek sapkın fikrine karşı çıkanları belaltından vuruyor.

Neymiş efendim?

Henüz ilkokul çağındaki bir kız çocuğunun başını örterek, onu küçük bir kadına dönüştürmeyi öneren bu cinsiyetçi yaklaşımı sonuna kadar reddediyormuş!

Yetti artık. Gerçekten yetti!

Etini şarapla terbiye edenlerin, fuhuşun adını aşk, eş değiştirmenin adını heyecan koyanların bana edep ve namus dersi vermesinden bıktım usandım artık!

Çocukları küçük yaşta kadına dönüştüren, o çocuklara makyaj yapıp mini etek giydirerek resmi bayramlarda erkeklerin omuzlarında hoplatıp zıplatanlar cinsiyetçi değil! 18 yaşından büyük çocukları üniversite önlerinde başlarını açarak soyanlar cinsiyetçi değil. Onlara Allah'ın emri üzerine kapanmayı önerenler cinsiyetçi öyle mi?

Yemişim senin özgürlük anlayışını!

Hürriyet sadece senin fikirlerine ve yaşam tarzına uyunca hürriyet olmuyor hanımefendi?

Kimsenin sana, "Sahnede giydiğin daracık deri kıyafetlerden fışkıran buruşuk etlerini kapat" deme hakkı olmadığı gibi, senin de kimsenin çocuğuna "Şuranı buranı aç" deme hakkın yok!

Sözün özü...

Öküzler özgürlüklere inanıyor ama, "İnekler de benim çocuğumun örtüsüne giyimine karışmasın lütfen" diyor.

Yeterince anlaşılmıyor mu?