BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.441,06

Öküz Öldü Dostluk Bozuldu

Gezi Direnişi ile “Dediğim dedik, çaldığım düdük” siyasetine itiraz gelince AKP kurmaylarından “memleket zarar görüyor” feryatları gecikmemişti.

Oysa yeryüzünde temiz siyaset ve demokrasi talebi nedeniyle zarar gören bir tek ülke örneği henüz bulunmamaktaydı!

O günlerde yandaş medya aracılığıyla kırılan dökülenlerin blançosu ekranları meşgul ederken diğer yandan halk hareketine monte edilebilecek fail yaratmanın çareleri aranıyordu.

Bulundu da; 

Meğer suçlu Faiz Lobisi imiş!

Böylece hükümet, bizzat Başbakan tarafından açıklanan suçluya karşı Don Kişot’u dahi güldürecek bir savaşı başlatmış oldu.

Kılıçlar çekildi, hayali canavarın üzerine dörtnala at koşturulmaya başlandı.

Halk şaşkınlık içinde bu samimiyetsiz debelenmenin neticesini beklerken, bildiği fakat ispat edemediği çirkinliklerin son bulacağı günü de iple çekmekteydi.

Halk hiçbir mücadelenin bedelsiz olamayacağının da bilincindeydi kuşkusuz. Korku duvarlarını yerle bir etmiş daha fazla istismar edilmeye müsaade etmeyeceğini haykırmaktaydı. Nitekim 6 gencini kaybetmiş binlercesi ise yaralanmıştı ama hedefi de 12’den vurmuştu.

Emperyalizmin bölgemizdeki en büyük projesi olan Büyük Ortadoğu Projesi  (B.O.P) diğer adıyla Büyük İsrail Projesi çökmüştü.

Hükümetin üstlendiği misyon ile birlikte çöpe atılmasının vakti gelmişti.

Şimdilerde işte o süreci yaşamaktayız.

Gündemin birinci sırasına oturan hırsızlıkların, çirkinliklerin aslında bir siyasi işbirliğin sonuna gelindiğinin de resmidir.  

Özetlersek; “Öküz öldü dostluk bozuldu”