BIST 9.931
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Okullar hangi illerde tatil? 12 Şubat kararı

Kar sebebiyle Kars, Çanakkale, Konya , Sivas, Uşak'ta okullar tatil edildi. Ankara ve İstanbul Valiliği tatil kararı almadı. Bazı illerde 13 Şubat cuma günü de okullar tatil.

Abone ol

Yoğun kar yağışı sebebiyle Ankara 'da bir ilçede, Konya, Karaman, Afyonkarahisar illerinde okullar 12 Şubat Perşembe günü tatil edildi. İstanbul 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı valiliğin twitter hesabından geldi ve okullar tatil edilmedi. Ankara 'da genelinde okullar tatil edilmezken sadece 1 ilçede kar tatili var. Bazı illerde yarın yani 13 Şubat cuma günü için de okulların tatil edilmesi kararı çıktı.
okullar-hangi-illerde-tatil--12-şubat-karari.jpg
Kar yağışı ve olumsuz hava şartları eğitimde de ulaşımın olumsuz etkilenmesine neden oldu. 15 günlük ara tatilinin ardından eğitime başlayan öğrenciler, kar yağışı nedeniyle başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde 11 Şubat Çarşamba günü valiliklerin kararlarıyla okullarına gitmedi.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİĞİN KARARI

ANKARA 'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı Ankara Valiliği resmi twitter hesabı üzerinden geldi. Ankara Valiliği kar yağışının etkisini yitireceğini ve eğitime engel teşkil etmediğini belirterek, okulların tatil edilmediğini duyurdu. Ankara 'da sadece POLATLI ilçesinde okullar bugün tatil edildi. Ankara 'da yarın yani 13 Şubat cuma günü için de okulların tatil olması öngörülmüyor.

ankara-valiligi-kar-tatili-aciklamasi.20150212000259.jpgİSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ? VALİLİĞİN KARARI
İstanbul'da da bir günlük aranın ardından eğitime devam edileceği duyuruldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin, kentte etkili olan kar yağışının tahmin edildiği gibi devam ettiğini belirtti. Kar yağışının etkisini kaybetmesi sebebiyle İstanbul 'da bugün okullar tatil edilmedi. İstanbul 1 gün kar tatilinin ardından eğitim öğretime geri döndü. İstanbul 'da yarın da hava kar göstermiyor haliyle 13 Şubat cuma günü okulların tatil olma ihtimali bulunmuyor.
istanbul-kar-tatili.jpg
12 ŞUBAT OKULLARDA TATİL KARARI ALAN VALİLİKLER

ÇANAKKALE- YENİCE 'DA OKULLAR YARIN DA TATİL

En uzun tatil kararı Çanakkale'nin Yenice ilçesinden geldi. Yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Yenice'de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime iki gün ara verildiği duyuruldu.

Alınan bilgiye göre, ilçede üç gündür devam eden ve zaman zaman etkisini artıran yoğun kar yağışı dolayısıyla ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ve 13 Şubat'ta ara verilecek.

Belediye ve karayolları ekipleri, yağışın fazla olduğu noktalar ile ilçe merkezinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

kar-tatili-kar-yagisi.jpg

AFYONKARAHİSAR OKULLAR TATİL

Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışı nedeniyle dolayı okullar bugün tatil edildi. Afyon Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve merkez ilçeye bağlı köy ile beldelerdeki okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin, 12 Şubat perşembe günü bir gün süreyle tatil edildiği ifade edildi.

Engelli ve hamile kamu görevlilerinin de bugün bir gün idari izinli oldukları belirtildi.

KARAMAN'DA OKULLAR TATİLokullar-hangi-illerde-tatil--12-şubat-karari-1.jpg
Yoğun kar yağışının devam ettiği Karaman'da, eğitime 12 Şubat Perşembe günü bir günlüğüne ara verildi. Karaman Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği duyurulurken, kamuda çalışan engelli ve hamile personelinde idari izinli sayılacağı belirtildi.

KONYA'DA OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLÇELER
Konya Valiliği'de il merkezinde yeniden etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler olan Selçuklu, Meram ve Karatay'da eğitime Perşembe günü ara verildiğini duyurdu. Güneysınır, Akören, Kadınhanı, Sarayönü, Taşkent, Yunak, Derbent, Hadim, Derebucak, Çeltik, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük, Altınekin, Doğanhisar ve Seydişehir ilçelerinde de eğitime ara verildi.

Bu arada Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanıyor. İlçe merkezinde özellikle Meram'da TOKİ konutlarının bulunduğu bölgede, ulaşım güçlüklü sağlanıyor.

KARS, SİVAS, UŞAK VE ANKARA'DA KAR TATİLİ

Kars'ın Sarıkamış, Sivas'ın Gürün, Uşak'ın Eşme, Ankara'nın Polatlı ilçesi ile Konya kent merkezi ve bazı ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.