BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  DÜNYA

IŞİD dört ayrı noktadan saldırdı

Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD, dün akşam Exxon Mobil'e ait petrol sahası ve Mahmur'a saldırılar düzenledi. İşte IŞİD saldırılarında son durum

Abone ol

Irak ve Suriye'de terör estiren IŞİD, dün gece Irak'ta bir petrol sahası ve Mahmur'a saldırılar düzenledi. Örgütün saldırıları peşmerge güçleri tarafından püskürtüldü.

PETROL SAHASINA GİRMEYE ÇALIŞTILAR

IŞİD mensupları dün gece Musul ile Erbil arasındaki Hazır Cephesi’nde iki büyük saldırı gerçekleştirdi. Konu hakkında BasNews’e konuşan Peşmerge Bakanlığı 1’inci Taburu Komutanı Rauf Mahmud, IŞİD’lilerin Hazır Cephesi’nde bulunan Werdik ve Zertik köyleri yakınlarında bulunan Exxon Mobil’e ait şantiyeyi ele geçirmek için saldırdıklarını söyledi.

İlk saldırının gece saat 8:30’da ikincisinin de sabaha doğru 3:00’da gerçekleştirildiğini dile getiren Mahmud, ”Exxon Mobil şantiyesinde çalışan bulunmuyor. Ancak şantiye ve cihazları burada, Peşmerge’nin kontrolünde. Amaçları burayı ele geçirmekti.” dedi.

Her iki saldırıda da tetikte olan Peşmerge Güçleri’nin sert karşılık verdiğini belirten Rauf Mahmud, ”Şiddetli çatışmalar ardından geri çekilmek zorunda kaldılar. Çok sayıda ölü ve yaralıları var. Cihazlarından üstlerine bunu açıkça belirtiyorlardı.” dedi.

MAHMUR KAMPINA DA SALDIRDILAR

IŞİD militanları dün gece, Mahmur'a da saldırı düzenledi. Geçtiğimiz yaz aylarında kısa bir süre ele geçirdikleri Irak’ın Mahmur kasabasına yönelik dün gece yeni bir saldırı girişiminde bulundu. Türkiye’den giden Kürt mültecilerin de yaşadığı BM kampının bulunduğu, Erbil kentine 40 kilometre uzaklıktaki Mahmur’a etraftaki dağlardan sızmaya çalışan örgüt mensuplarının püskürtüldü.

Erbil yönetimine yakınlığıyla bilinen Rûdaw haber sitesine konuşan Peşmerge komutanı Albay Nazım Herki, örgüt mensuplarının dün gece saat 01.40 sıralarında Karaçuh, Graw ve Dubz dağlarından saldırıya geçtiğini ve çıkan çatışmaların sabah 04.00’e kadar devam ettiğini belirterek, saldırının Kürt güçlerince püskürtüldüğünü söyledi.

Herki, "Sisli ve dumanlı havayı fırsat bilerek saldırdılar” dedi. Örgüt, önceki gece de Mahmur’un Carulla köyünde bulunan peşmerge karargahlarına saldırmıştı.