BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Okul kantininde uyuşturucu satıcısı!

İstanbul'da okul kantinlerinde çalışan sabıkalı skandalı bu kez de Gaziantep'te. Kantinlerde çalışanların içinde madde bağımlısı da var.

Abone ol

İstanbul'daki okullarda kantinlerde çalışan 233 sabıkalının tespitinin ardından diğer iller de harekete geçti. Gaziantep okullarında yapılan incelemede 210 okul kantini çalışanından 17'sinin, ''Dolandırcılık, adam öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti" suçlarından kaydının bulunduğu tespit edildi.

Şube ekipleri 210 ilköğretim okulu ve lisenin kantin işletmecisi ve sözleşmeli toplam 475 çalışanının Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasını yaptı.

Sorgulamada, 17 kişinin emniyette, ''dolandırıcılık, adam öldürme, uyuşturucu madde imal ve ticareti'' gibi suçlardan kaydı bulunduğu, bir kişinin ise ''uyuşturucu madde imal ve ticareti'' suçundan arandığı tespit edildi.

Aranan kişi hakkında gerekli yasal işlem yapıldı, emniyette kaydı bulunan kişilere ilişkin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bilgi verildi.

5 SERVİS MİNİBÜSÜ SÜRÜCÜSÜNÜN ''ARAMA'' KAYDI ÇIKTI
Bu arada şehir merkezindeki 812 okul servis sürücüsünün yapılan GBT sorgulamasında arandığı tespit edilen 5 kişi hakkında da işlem yapıldığı bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Şenyüz, yaptığı açıklamada, Çocuk Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmaların sonuçlarına ilişkin olarak kendilerine bilgi verildiğini, konunun üzerinde hassasiyetle durduklarını belirtti.

Emniyette kaydı olduğu tespit edilen 17 kişinin işten ayrıldığını ifade eden Şenyüz, ''Amacımız çocuklarımızın çok daha güvenli bir ortamda eğitimlerini sürdürmelerini sağlamak'' dedi.

Ayrıca okul kantinlerinin İl Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle denetlendiğini ifade eden Şenyüz, servis şoförlerine yönelik de çeşitli çalışmalar yaptıklarını kaydetti.