BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,10
ALTIN 2.427,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MHP Kayseri'de rövanş istiyor!

MHP Kayseri İl Başkanı Süleyman Korkmaz, “Sayın Özhaseki oy avcılığı ve siyaset cambazlığı içerisinde gerçekleri ters yüz etme kaygısına kapılmıştır” dedi.

Abone ol

Yazılı bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, İçişleri Bakanlığı’nın Özhaseki hakkındaki “yargılanmamalı” kararına Danıştay’ın ters bir karar vererek, Başkan Özhaseki’nin yargılanmasının önünün açıldığını iddia etti.. Korkmaz, “Bunun üzerine belediye başkanı büyük bir korku ve paniğe kapılmış ve bunun bir yansıması olarak jet hızı ile savunmaya geçmiştir.

İçişleri bakanının koruma kalkanı yüce mahkeme tarafından kaldırılıp yerle yeksan edilince korku ve panik içerisinde yaptığı açıklaması korkunun dağları sardığının göstergesidir. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.Hesap vermeyi gerektirir bir iş veya eylem içine giren her Türk vatandaşı gibi sayın belediye başkanı da yargı önünde bu hesabı vermelidir.Kendisine dokunulmazlık sağlayan bakan hamiliğinin gölgesinden çıkıp yüce Türk adaletine güvenmelidir” dedi.

ÖZHASEKİ, AYTAÇ DURAK’I ÖRNEK ALSIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin MHP’den istifa eden ve kendini de savcılığa ihbar eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı örnek almasını isteyen Korkmaz, şunları söyledi: “Sayın Özhaseki oy avcılığı ve siyaset cambazlığı içerisinde gerçekleri ters yüz etme kaygısına kapılmıştır.Dokunulmazlıklar kalkacak ,herkese dokunulacaktır sözü ile iktidara gelen partinin içişleri bakanı dokunulması gerekenler kendi partilileri, kendi belediye başkanları olduğunda bu sözü unutmuştur.

Çekinmeden ve hiçbir araştırma yapmadan haklarında inceleme yapılmasına gerek olmadığı yönünde karar verebilmiştir. Milliyetçi Hareket Partisinin her kademedeki yönetici ve üyeleri adalete güvenmektedirler. Milliyetçi hareket partisinin her kademedeki mensubu mahkemeler önünde hesap vermeye hazırdır.Nitekim özhasekinin hakkımızda açmış olduğu davalarda bizler savunmalarımızı vermiş ve bu davalardan beraat etmiş bulunmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisinin her mensubu geçmişte olduğu gibi bugünde karakolda da mahkemede de doğruyu söyler söylemeye devam edecektir.

Zira biz türk milliyetçileri kimsenin hamiliğine değil yüce türk milletine ve adaletine güvenmekteyiz.Sayın belediye başkanına da tavsiyemiz partisinin adında yer alan adalet kelimesinin bilincine varması ,büyük devlet adamı Milliyetçi Hareket Partisinin bilge lideri Devlet BAHÇELİYİ örnek almasıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu yakından takip ettiğimiz kamuoyunca da bilinmelidir.”